Play ponuda

ROĐENO U DVORIŠTU: / Lane ozlijeđene noge srna napustila, čovjek i njegov pas spasili od sigurne smrti

Image
Foto: YouTube screenshot

Medar Darius i njegovi kućni ljubimci, psi i mačke, bili su ugovno iznenađeni, kada se u njihovom dvorištu rodilo dvoje malene lanadi.

26.10.2015.
11:06
YouTube screenshot
Play ponuda

Darius nije mogao gledati agoniju tek rođenog mladunca, pa je odlučio pomoći. Njegov pas Mack pokazao je zanimanje za novopridošlo stvorenje i čim je to bilo moguće, pas i njegov vlasnik sanirali su ozlijedu, jer radilo se teko o iščašenju pri porodu, pa malenome dali bočicu mlijeka.

shimmer fallback
shimmer fallback

U prirodnom okruženju u kojemu ima vukova i medvjeda, Darius je znao kako mlado lane bez majčine skrbi nema nikakve šanse za opstanak. Stoga je posvojio stvorenje, u nadi kako će se, jednom kad se maleni oporavi, njegova majka po njega ipak vratiti. Već iduće jutro, njegovi psi i mačke opkolili su mališana i nastojali mu poželjeti dobrodošlicu.

shimmer fallback
shimmer fallback

Nogu su mu imobilizirali, a glad nastojali utažiti bočicom mlijeka koje je mlado pilo poput janjića. Oporavak je bio brz, a prijateljstvo između psa Macka i malene, jer riječ je o ženkici, sve čvršće.

shimmer fallback
shimmer fallback

Iako mu je brzo prirasla srcu, Darius nije želio odustati od nakane da ju što prije vrati u divljinu. Danima je tražio njezinu majku, sada kada se od ozlijede oporavila.

shimmer fallback
shimmer fallback

Jednu se večer srna s mladunčem ipak pojavila u blizini imanja. Mlado joj je vraćeno, osnaženo i zdravo, a kako je sve izgledalo, Darius je zabilježio i kamerom:

Play ponuda
Play ponuda