Play ponuda

PAS U SLUŽBI BRAČNOG SAVJETNIKA: / Otkrijte kako mali dlakavci mogu spasiti vaš brak

Image

Pozitivne asocijacije ne moraju uopće biti povezane s brakom ili vezom, već one stižu iz potpuno različitih izvora. Najprovjerenija je metoda stvarati ih gledanjem u psiće ili zečiće.

29.6.2017.
21:02
Play ponuda

Čini li vam se ponekad da ne možete izaći na kraj s partnerom i da vam njegova pojava jednostavno diže tlak? Sljedeći put kad se to dogodi, samo bacite pogled na neku fotografiju šteneta, savjetuju psiholozi. Riječ je o suptilnom reprogramiranju misli koristeći slatke fotografije.

Ideja je da trebate uvijek imati pozitivne asocijacije na svog partnera, a što ima slađe od neodoljivih psećih mladunaca?! Provedena je studija na 144 bračna para. Pola njih je gledalo pozitivne prizore uz fotografije svojih partnera, a drugoj su polovini bili prikazani neutralni prizori. Radili su tako šest tjedana po tri dana tjedno.

Osam znakova koji pokazuju je li vaša veza zaista jaka i ide li u pravom smjeru

Prva se polovina parova izjasnila kako im se nakon toga poboljšala kvaliteta braka, što dovodi do zaključka da su i međuljudski odnosi rezultat pozitivnih asocijacija, piše Psy Blog.

"Te pozitivne asocijacije, pokazalo se, ne moraju uopće biti povezane s brakom ili vezom, već one stižu iz potpuno različitih izvora. Najprovjerenija je metoda stvarati ih gledanjem u psiće ili zečiće", savjetuje dr. Jim McNulty, autor studije.

Play ponuda
Play ponuda