Play ponuda

PAS NESTAO U NJEMAČKOJ, PRONAĐEN U ŠVICARSKOJ: / Matovilka je u pet mjeseci prešla oko 400 kilometara

Image
Foto: Thinkstock

Nakon odiseje koja se protegnula na pet mjeseci i nekoliko stotina kilometara, pas koji je nestao u Njemačkoj pronađen je u Švicarskoj.

15.2.2018.
8:51
Thinkstock
Play ponuda

Pripadnici švicarske hitne pomoći su, vozeći ambulantno vozilo, primijetili psa kako leži uz rub ceste pokraj Zuericha. Kada su se zaustavili, spoznali su da se radi o pothlađenoj i teško ozlijeđenoj njemačkoj ovčarki. Odveli su je u veterinarsku kliniku, a ondje je zahvaljujući čipu otkriveno da se radi o devetogodišnjoj ovčarki imenom Matovilka, koja je u kolovozu nestala blizu Frankfurta. Frankfurt i Zuerich razdvaja 300 kilometara udaljenosti zračnom linijom ili 400 km cestom.

Image
VLASNICI SE ZABRINULI JER IM JE PAS NESTAO, ON SE VRATIO S PORUKOM: /

'Dobro je znao što radi, imao je samo jedan cilj'

Image
VLASNICI SE ZABRINULI JER IM JE PAS NESTAO, ON SE VRATIO S PORUKOM: /

'Dobro je znao što radi, imao je samo jedan cilj'

Presretna Matovilkina vlasnica Jasmin Ehret-Vaeth kaže da je ona znala otvoriti kućna vrata, ali nikad prije nije pobjegla. Ehret-Vaeth nije mogla doći k sebi od iznenađenja kada je saznala kamo je ovčarka dospjela. "Ona uopće nije atletski tip, zapravo je lijena". Ehret-Vaeth i njezina obitelj uspjeli su do neke mjere pratiti Matovilkino epsko putovanje zahvaljujući odgovorima ljudi na novinske i internetske obavijesti o izgubljenom psu.

"Svaki put kad smo se pomirili da je više nećemo vidjeti, javio se netko tko ju je vidio", kaže Ehret-Vaeth. Matovilka je imala nekoliko prijeloma i unutarnje krvarenje. To je sanirano operacijama i ovčarka se sada oporavlja. Ehret-Vaeth se nada da će za koji tjedan moći kući. "Kada sam joj došla u posjet, bila je potpuno sedirana lijekovima, ali me je odmah prepoznala", rekla je.

Play ponuda
Play ponuda