Play ponuda

PAR NA VRHU PLANINE PRONAŠAO PROMRZLOG PSA: / Siroče je lutalo puna dva tjedna. Nosili su ga na leđima 10 km...

Image

Vlasnici su se očajnički oglašavali na društvenim mrežama prije nego što su zatražili pomoć drona za skeniranje područja - ali ni tada nisu uspjeli pronaći svoju kujicu

11.2.2021.
14:11
Play ponuda

Ciara Nolan i Jean-Francois Bonnet pronašli su osmogodišnjeg zlatnog retrivera Neeshu blizu vrha u planinama Wicklow u Irskoj. Kujicu, za koju se dva tjedna ranije oglasilo da je nestala, zamotali su u kaput, a zatim ju je Jean nosio na leđima gotovo 10 kilometara dok nisu stigli do sigurnog tla.

U videoisječku, snimljenom 6. veljače i objavljenom na TikToku dan poslije, Neeshu se može vidjeti kako visi s opreme napravljene pomoću šala - na Jeanovim leđima dok se probijaju neravnim terenom.

Sva sreća da su oboje liječnici

Iako je jak vjetar ometao mikrofon, na snimci se može čuti kako Ciara govori: "Izgleda kao da joj je jako neudobno. Toliko je slatka!" Kasnije u videu, kujica je postavljena preko Jeanovih ramena, dok Ciara nastavlja: "Još smo jako daleko od kuće. Tako je slaba, jadna mala beba!"

Ciara je neprestano pokušavala utješiti sirotog psa prije nego što je ovaj trio na kraju došao na ravno tlo - nakon gotovo pet sati hodanja. Par, od kojeg su oboje liječnici, pobrinuo se da je Neesha bila na toplom i suhom prije nego što je kontaktirao lokalnu dobrotvornu organizaciju za životinje "Ash Ash Rescue Center", koja je uspjela pomoći u pronalasku njezinih vlasnika.

Image
BILI SU SRETNI I SAVRŠENO ZDRAVI, A ON IH JE HTIO EUTANAZIRATI: /

Preselio se kod cure koja je alergična na pse

Image
BILI SU SRETNI I SAVRŠENO ZDRAVI, A ON IH JE HTIO EUTANAZIRATI: /

Preselio se kod cure koja je alergična na pse

Drugi isječak prikazao je obitelj tijekom emocionalnog okupljanja sa svojim zlatnim retriverom. Jean je za Storyful izjavio: "Bila je skroz blizu vrha planine, prekrivena snijegom, smrzavala se, nije mogla stajati ni lajati, a noge su joj bile prekrivene ranama. Odjenuli smo je u rezervnu odjeću i nosili je niz planinu oko 10 kilometara."

Kasnije su doznali da je Neesha bila u šetnji sa svojim vlasnicima, zajedno s još jednim obiteljskim kućnim ljubimcem, trogodišnjim njemačkim ovčarom Harleyjem, planinom Lugnaquillom 23. siječnja, kada su se psi zaletjeli prema jelenu i nisu se uspjeli vratiti, navodi RTE News.

Jako je smršavjela i razvila dermatitis

Obitelj je pse tražila tijekom cijele večeri, ali nije imala sreće da ih locira u prostranom krajoliku. Prekinuli su potragu, ali su se sljedeći dan vratili da nastave po dnevnom svjetlu. Tada su zatekli Harleyja kako čeka na parkiralištu - ali Neeshi još uvijek nije bilo traga.

Njezini su se vlasnici očajnički oglašavali na društvenim mrežama prije nego što su zatražili pomoć drona za skeniranje područja. Također su ostavili košaru svoga neopranog rublja na stazi - nadajući se da će Neesha osjetiti njihov miris - ali nisu je uspjeli pronaći.

Jedna od njezinih vlasnica, Erina O’Shea Goetelen, rekla je da su već počeli gubiti nadu prije nego što su Ciara i Jean slučajno naletjele na kujicu. Nakon ponovnog okupljanja, Erina je Neeshu odvela veterinarima, koji su rekli da je obiteljski ljubimac izgubio dvije trećine tjelesne težine tijekom dva tjedna izbivanja od kuće.

Također je razvila dermatitis - iritaciju kože - ali zaključili su da će Neesha uskoro opet biti ona stara, prenosi Daily Mail.

Play ponuda
Play ponuda