Play ponuda

Pogledajte što je pit bul napravio maloj maci koja je umirala na cesti

shimmer fallback

Ženka pit bulla usvojila je malog mačića koji je ostao bez majke te ga pazila i hranila svojim mlijekom dok ih nije spasila udruga za zaštitu životinja.

26.3.2015.
15:29
Play ponuda

Kaže se da ljubav ne poznaje granice, a ova je neobična obitelj pravi dokaz za to. Lutalica pit bula brinula se o bespomoćnom mačetu bez majke te ga hranila svojim mlijekom.

Čudni par pronađen je prošlog utorka u Texasu. Volonteri iz udruge za zaštitu životinja isprva su mislili da je pit bul sa štenetom, no kada su prišli bliže, shvatili su da se radi o malenom mačiću, starom tek nekoliko dana, koje siše njeno mlijeko.

Spasioci su odvezli životinje u kliniku za životinje Mercy u Dallasu gdje je veterinar dr. Rick Hamlin ostao zatečen pričom koju je čuo, prenosi The Dodo.

"U više od 28 godina karijere nisam vidio nešto ovakvo", izjavio je dr. Hamilton, dodavši: "Pronaći ovakvo nešto u divljini, da pit bul i mačić budu ovako povezani, to je zaista posebno."

Pregledom je utvrđeno da su obje životinje dobroga zdravlja, no pomoć nije mogla doći u boljem trenutku. Naime, ženki pit bula nestalo je mlijeka. Mačića su počeli hraniti na bočicu, no kujini majčinski instinkti nisu prestali pa je pažljivo jezikom umivala svoje usvojeno dijete.

Nije poznato kako su se pit bull i mače sreli, no veterinar pretpostavlja da je kujino leglo uginulo, pa je našla ovo napušteno mače i počela se o njemu brinuti kad je već imala mlijeka.

Pit bul i njeno neobično mladunče nerazdvojni su. Zaposlenici klinike odlučili su ne razdvajati ih jer kuja počne cviliti čim mače maknu od nje.

"Povezanost između ovog pit bula i mačića je nevjerojatna. Ona ga čisti, liže, maze se", kaže Hamlin.

"Pronašli su jedno drugo u pravom trenutku. Oboje su vrlo dobro. Dajemo ih na usvajanje, ali tko god ih želi uzeti, mora ih uzeti zajedno", izjavio je veterinar, te zaključio: "Prošli su toliko toga, ne možemo ih razdvojiti."

Play ponuda
Play ponuda