Play ponuda

ČITAV ŽIVOT POGREŠNO DRŽITE PSEĆI POVODAC: / Odmah prestanite jer riskirate ozbiljne povrede - ovo je pravi način

Image
Foto: Shutterstock

Ako niste sigurni jeste li dobro shvatili ove upute, pogledajte demonstraciju u videu

25.5.2019.
13:11
Shutterstock
Play ponuda

Tisuće vlasnika pasa trpi ozbiljne ozljede ruku i šaka samo zato što pogrešno drže povodac dok šetaju svojega ljubimca. Liječnici iz Britanske udruge za operaciju ruke upozoravaju na opasnost nakon što su imali velik broj slučajeva gadnih lomova, iščašenja, pa čak i potpunog gubitka kože s mesa šake.

Što valja izbjegavati

Vlasnici pasa po svaku cijenu trebaju izbjegavati omotavanje povodca oko zapešća, šake ili prstiju, s obzirom na to da iznenadni pokret psa može uzrokovati veliku štetu u tim slučajevima. Također valja izbjegavati "kvačenje" prsta ispod pseće ogrlice.

shimmer fallback
shimmer fallback

ZNATE LI KOJE SU VAM ZAKONSKE OBVEZE AKO IMATE KUĆNE LJUBIMCE? Za napuštanje životinje kazna 30.000 kuna, za držanje psa bez mikročipa 6.000

Image
ZNATE LI KOJE SU VAM ZAKONSKE OBVEZE AKO IMATE KUĆNE LJUBIMCE? /

Za napuštanje životinje kazna 30.000 kuna, za držanje psa bez mikročipa 6.000

Prošle je godine bilo 30 slučajeva ozbiljnih ozljeda ruke samo u engleskoj grofoviji Cornwall, uključujući i 65-godišnju Jillian Tisdale. Dok je šetala svojega zlatnog retrivera, pažnju mu je odvukao drugi pas i on je punom brzinom počeo trčati dok je bio na povodcu.

Gotovo ostala bez prsta

Povodac se njegovoj vlasnici toliko duboko usjekao oko srednjega prsta da joj je u potpunosti skinuo kožu. Također je iščašila kažiprst. Žena je za BBC izjavila da je bila u strašnim bolovima. "Nasreću, vratila mi se funkcija ruke pa mogu i dalje uživati sa svojim unucima i šetati svoga psa", dodala je Tisdale.

Kirurginja Rebecca Dunlop vidjela je najgore ozljede od psećih povodaca te je uputila apel vlasnicima da imaju na umu tih nekoliko savjeta za sigurnu šetnju psa. "Želimo osigurati da vlasnici uživaju sa svojim ljubimcima bez rizika od ozljeda i provođenja vremena u bolnici", izjavila je za Daily Mail.

Ako niste sigurni jeste li dobro shvatili ove upute za pravilno držanje psećega povodca, pogledajte demonstraciju u sljedećem videu:

Play ponuda
Play ponuda