Play ponuda

NAJPOPULARNIJE PASMINE PASA: / Evo zašto svi baš ove umiljate ljubimce žele imati u svom domu

Image
Foto: Pexels.com

Sve pasmine pasa posebne su i lijepe na svoj način, no po istraživanjima ipak postoje one koje se najčešće mogu naći u kućanstvima.

1.10.2017.
12:00
Pexels.com
Play ponuda

Različitost standarda, temperamenta i dresure kod svake pasmine pasa je drugačija, pa ih je tako teško sve svrstati u jednu listu. Ovo su najpopularnije pasmine pasa, a mi smo otkrili zašto.

Najpopularnije pasmine pasa

1. Labrador

Oni su najpopularniji psi za obitelj. Labradori su odgojeni za fizički rad, a izrazito su inteligentni, privrženi i strpljivi. Vole ljude i lako ih se dresira pa su odlični za obitelji s djecom. Jako vole vodu, igru i trčanje. Ovi psi često se, radi svoje inteligencije, koriste i kao psi vodiči, u službama spašavanja, policiji..

shimmer fallback
shimmer fallback

2. Njemački ovčar

Ovo nisu lijeni psi, već su uvijek aktivni i dobri prema ljudima koji im ne žele nauditi. Nepovjerljivi su prema strancima i vrlo su oprezni. Oduvijek su voljeli djecu i sve ljude. Njemački ovčari su vrlo inteligentni, dobri i poslušni učenici i društveni. Temperamentni su, hrabri, neovisni, samopouzdani i dobri čuvari jer ih je teško podmiti i vječno su bezuvjetno vjerni svom vodiču i obitelji.

shimmer fallback
shimmer fallback

3. Francuski buldog

Ovaj pas manja je verzija engleskog buldoga, a posebno ih krasi predivan karakter. Ovi psi vole pažnju, ljude i druženja pa će uvijek biti vaši vjerni pratitelji i prijatelji. Obožavaju igru i karakter im je veseo i razigran. S druge strane, kao i ostali mali psi, mogu postati razdražljivi i ljubomorni, pa budite pažljivi s njima kada su u blizini djece.

shimmer fallback
shimmer fallback

4. Doberman

Dobermani su od davnina korišteni kao psi čuvari, psi za borbu i lov na divljač. Može odati dojam agresivnog psa, jer ova pasmina pasa poštuje i sluša samo jednog vlasnika i u rukama drugih ljudi najčešće je neupotrebljiv i neposlušan. Dobre su naravi ali je za to potreban dobar odgoj. Temperamentni su i tvrdoglavi, ali uz čvrstu ruku su zapravo prave maze.

shimmer fallback
shimmer fallback

5. Patuljasti šnauceri

Ovo su umanjene verzije velikog šnaucera, a s obzirom na to da se radi o malom psu, temperament mu je nešto življi nego kod velikog psa. Idealni su kućni psi jer brzo uče i pokazuju svoju inteligenciju. Tipične osobine ovih patuljastih ljubimaca su ljubazan temperament spojen s mirnoćom. Dobroćudni su i vole se igrati, ali najviše vole svog gospodara.

shimmer fallback
shimmer fallback

6. Zlatni retriver

Zlatni retriveri poznati su po svom dobrom ponašanju, inteligenciji i šarmu. Ovo su mirni psi koji su vrlo strpljivi pa ih je lako dresirati. Vole djecu, druge ljude, ali i druge pse pa se ne mogu kvalificirati kao dobri čuvari. Privrženi su svom gospodaru ali i čitavoj obitelji. Odani su i samouvjereni što ih također čini najomiljenijom pasminom za obitelji.

shimmer fallback
shimmer fallback

7. Američki stafordski terijer

Bez obzira na veličinu i robusnost, ovaj pas je maza i najsretniji kada se nalazi među ljudima koji ga vole. Učiniti će sve da usreći svog gospodara i radi toga je uljudan, tih i poslušan pas. Ima kratku dlaku i lak je za održavanje. Voli ljude i djecu dok se malo teže slaže s drugim psima. Pun je snage, voli puno aktivnosti koja mu je strašno potrebna kako bi ostao tjelesno i umno zdrav. Inteligentan je i točno će razumijeti svaku vašu naredbu.

shimmer fallback
shimmer fallback

8. Japanska akita

Japanska akita inu je pas koji zahtijeva stalnu aktivnost – mentalnu i psihičku. Prije svega mu trebate omogućiti istrčavanje i velik prostor za to, tako da je odličan za sportaše. Samo dnevne šetnje neće biti nimalo dovoljne za ovog psa koji voli protegnuti svoje šape i istrčati se. Šetanje na uzici može biti samo početak, ali trčanje je nužno. Osim što to vole, potrebno im je kako bi pravilno razvijao svoje kosti i ostatak organizma.

shimmer fallback
shimmer fallback

9. Graničarski škotski ovčar - border collie

Ova pasmina pasa smatra se jednom od najinteligentnijih na svijetu. Toliko su inteligentni da ih se pravilnom socijalizacijom i treningom može osposobiti za sve uloge. Izrazito vole tjelesne aktivnosti kao što su trčanje na duge staze i igranje. Privrženi su ljubimci, a mogu doživjeti starost od 15 godina.

shimmer fallback
shimmer fallback
Play ponuda
Play ponuda