SVE O KINESKOM HRČKU / Kineski hrčak kao kućni ljubimac: osobine i karakteristike

Image
Foto: Pixabay

Kineski hrčak posebna je vrsta hrčka koja ne zahtijeva mnogo, a može postati vaš najbolji prijatelj

18.7.2017.
8:18
Pixabay
VOYO logo

Kineski hrčak sve je popularniji kućni ljubimac. Ako i sami razmišljate o tome da nabavite ovu simpatičnu životinjicu, donosimo vam sve njegove osobine i karakteristike kako biste odlučili je li upravo kineski hrčak idealan ljubimac za vas.

Kineski hrčak (lat. Cricetulus griseus) posebna je vrsta hrčka, porijeklom iz sjeverne Kine i pustinja Mongolije. U nekim zemljama u SAD-u ova se životinja smatra štetočinom te za njezino držanje treba ima posebnu dozvolu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danas razlikujemo nekoliko različitih podvrsta hrčaka, a kineski je jedan od najmanjih. Upravo ga zbog toga mnogi zabunom zamijene za miša. Ono po čemu se ipak razlikuju je boja krzna, dužina repa i miris. Naime, kineski hrčci poznai su po tome što nemaju neprijatan miris, za razliku od miševa.

Kineski hrčak poseban je po tome što je vrlo uredan te veći dio svog života provodi čisteći se. Iako nije previše zahtjevan, trebalo bi mu dnevno posvetiti barem sat vremena pažnje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za razliku od ostalih hrčaka koji su samotnjaci, kineski hrčak vrlo je društvena životinja i ne voli vrijeme provoditi u samoći. Ove simpatične životinjice u prosjeku žive od dvije do tri godine.

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo