Play ponuda

OTTO PROTIV GUINNESA: / Buldog se na skateboardu provozao kroz noge 30 ljudi

Image
Foto: GuinnesWorldRecords

Buldog Otto uklizao je u Guinnesovu knjigu rekorda, nakon što se skateboardom provozao kroz noge 30 Peruanaca, u glavnom gradu te zemlje, Limi.

14.11.2015.
8:10
GuinnesWorldRecords
Play ponuda

Kako bi postigao rekord, svi su ljudi morali biti okrenuti prema psu, nogu dovoljno raširenih da Otto može nesmetano proći i nisu ga smjeli navoditi, zapovijedati mu ili ga dodirivati, prilikom prolaska.

Otto je svoju zadaću odradio bezprijekorno. Popeo se na skateboard, a vlasnica Luciana Viale ga je pustila niz blagu padinu parka na obali mora.

shimmer fallback
shimmer fallback

Pas je ispravio putanju kretanja i nije zapinjao za noge ljudi. Dresirati Otta da, bez dodirivanja nogu, prođe kroz njih, nije bilo jednostavno. Luciana je počela s jednostavnim vježbama i pas joj je danima prolazio kroz noge. Onda se u trening uključio i njegov drugi vlasnik, Lucianin suprug Robert Rickards. Otto je brzo učio, a rezultati treninga su sada poznati cijelom svijetu.

shimmer fallback
shimmer fallback

Ideju da sruše rekorda, vlasnici Otta dobili su nakon što su pogledali video prijašnjeg nostitelja ove laskave titule, engleskog buldoga Tillmana.

Inače, osim što "skejta" Otto svoju vlasnicu prati i u njezinoj velikoj strasti, a to je surfanje. Daske mu nisu strane. Od malih je nogu učen kako održavati ravnotežu i smjer.

shimmer fallback
shimmer fallback

Otto nije jedini bulodg obitelji Vale, ali je zasigurno najveća zvijezda. Nakon što je srušio rekord, njegovim je vlasnicima uručena i službena plaketa Guinnessove knjige rekorda, koja će krasiti njihov dom.

shimmer fallback
shimmer fallback

Play ponuda
Play ponuda