KUĆNI LJUBIMCI / Australski ovčar: osobine i karakteristike australskog ovčara

Image
Foto: Pixabay

Australski ovčar u kratkom će vremenu postati dio vaše obitelji, a ne samo vaš kućni ljubimac. Za vas smo izdvojili karakteristike i osobine ove miroljubive pasmine.

1.7.2017.
8:00
Pixabay
VOYO logo

Australski ovčar jedna je od najpopularnijih pasmina u svijetu, no na našim prostorima još uvijek nije toliko poznata. Da biste bolje upoznali ovu pasminu, donosimo vam glavne osobine i karakteristike australskog ovčara.

Podrijetlo pasmine

Iako bismo po njegovom imenu najprije zaključili da potječe iz Australije, to ipak nije tako. Australski ovčar zapravo je čista američka pasmina, porijeklom iz Sjedinjenih Američkih Država. To je pas srednje veličine, nešto duži u odnosu na svoju visinu. Kao i kod ostalih pasmina, mužjaci su nešto krupniji od ženki koje su ipak nešto sitnije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posebne karakteristike i temperament

Što se tiče samog temperamenta australskog ovčara, važno je naglasiti da je ova pasmina iznimno inteligentna te brzo usvaja sve zadatke koje se pred njih postave. Iako prema nepoznatim ljudima nije previše povjerljiv, brzo se veže za vlasnike kojima je posebno privržen. Australski ovčar često se koristi u spasilačkim službama, u policiji, kao vodič te terapijski pas.

Miroljubiv pas čuvar

Važno je naglasiti da ova pasmina nikako nije stvorena za život u zatvorenom ili malom prostoru. Naime, australskom ovčaru potrebno je mnogo kretanja, igre i trčanja sa svojim vlasnicima. Idealan je kućni ljubimac za sve one koji često borave u prirodi, na otvorenom ili pak putuju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Imate li djecu, ne morate nimalo brinuti jer će se dobro slagati sa svim članovima vaše obitelji te nije nimalo agresivan. U kratkom roku ova pitoma i posebna pasmina postat će dio vaše obitelji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo