OGLAS

lako se zabuniti / Znate li razliku između dehidrirane i suhe kože?

Image
Foto: www.profimedia.hr

Kako bismo koži mogli pružiti sve što joj je potrebno i pravilno je njegovati, važno je odrediti kojem tipu pripada

28.10.2021.
12:00
www.profimedia.hr
VOYO logo

Proizvodi za njegu kože ugrubo se dijele prema tipovima kože pa tako postoje preparati za suhu, normalnu, masnu ili mješovitu kožu). Ponekad zna biti teško odrediti kojem tipu pripadamo. Primjerice, masna koža može u biti posljedica kreme koju trenutačno koristimo, a preteška je.

Tu su još i česte zabune između suhe i dehidrirane kože. Iako na prvu zvuče vrlo slično, manifestiraju se kroz različite simptome i zahtijevaju potpuno drugačiji pristup i njegu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dehidrirana koža

Vrlo je jednostavno - dehidrirana koža treba vodu.  Kao što će čaša vode utažiti žeđ, tako će i hidratantna krema donijeti olakšanje dehidriranoj koži. "Dehidriranoj koži nedostaje blistavosti i sjaja, može izgledati pepeljasto te se ispod očiju mogu pojaviti tamni koluti", objašnjava za Mbg dermatolog Joshua Zeichner. Dehidrirana može biti masna i mješovita koža.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Pexels
Image
Foto: Pexels

(FOTO: Pexels)

Kako njegovati dehidriranu kožu?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dehidriranoj koži treba dati vode, a to ćete učiniti kroz kreme obogaćene hijaluronskom kiselinom i glicerinom jer se ovi sastojci ponašaju kao spužvice - vežu na sebe vodu i prenose ju u vanjski sloj kože. Koristite i ulja jer ulja također vežu na sebe vodu.

Suha koža

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako osjećate zatezanje kože lica te je ona na dodir gruba, najvjerojatnije je riječ o suhoj koži. Njoj ne nedostaje vode, nego masnoća. Luči se premalo sebuma koji je zaslužan za mladenački izgled kože. Suha koža predispozicija je za pojavu ekcema. Simptomi kroz koje se manifestira su ljuštenje, hrapavost na dodir i svrbež. Tu su još bore i crvenilo.

Njega suhe kože: kako spriječiti prijevremeno starenje

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako njegovati suhu kožu?

Suhoj koži trebaju proizvodi na bazi ulja je prodiru duboko u nju i njeguju je. Dobrodošli su i proizvodi koji tvore zaštitni, ali prozračni film te joj na taj način osiguravaju dovoljno masnoća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zaključak

Dehidririranoj koži nedostaje vode, a suhoj ulja. U skladu s time, potražite proizvode koje vaša koža treba. Ako je suha i treba joj dodatna njega, birajte proizvode na bazi ulja koji će joj vratiti masnoće, ali i zaštiti  je od gubitka vlage te prevenirati pojavu bora, a one već nastale ublažiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Azbuka našeg života
Love Island: All stars
Brak na prvu
Hell's kitchen
Dosje Jarak
default_cta
Poseta
Obiteljske tajne
Opake djeveruše
San snova
Priča o čarobnjaku
default_cta
Zbrka u uredu
Ljubavna zamka
Trener ubojica
VOYO logo