za svježije lice / Vrećice ispod očiju: Zbog čega nastaju i kako ih se riješiti?

Image
Foto: Pexels

Vrećice ispod očiju čine da izgledamo umorni i kada nismo. Uz nekoliko koraka moguće ih je 'izbrisati'

23.8.2019.
15:17
Pexels
VOYO logo

Koža oko očiju vrlo je tanka i osjetljiva zbog čega se na njoj i pojavljuju prvi znakovi starenja, diskoloracija, podočnjaci i vrećice ispod očiju. 

Ovo posljednje događa se iz nekoliko razloga, no u podlozi svih tih razloga je zadržavanje tekućine u tijelu. S obzirom da je riječ o tankoj koži, na njoj se višak tekućine u organizmu najbolje vidi. Jedan od glavnih razloga zbog kojeg dolazi do zadržavanja tekućine u tijelu pa time i vrećica ispod očiju je stres. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kada je pod stresom tijelo misli da se mora boriti i zadržava tekućinu jer ne zna kada će opet imati priliku nadoknaditi je", kaže za Mind Body Green portal dermatologinja Mona Gohra. Osim stresa, uzrok vrećicama ispod očiju mogu biti alergije, određena hrana, alkohol šećer i sol, određene bolesti i genetika. 

"Od onoga što unosimo u sebe sol je najveći krivac za vrećice ispod očiju jer sol zadržava vodu u tijelu", dodaje Gohara. Postoje tri koraka koje možemo poduzeti kako bismo smanjili vrećice ispod očiju (naravno osim ako im uzrok nisu bolesti, tada je važno posavjetovati se s liječnikom ili pak genetika, tada se mogu odstraniti kirurški).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Pixabay
Image
Foto: Pixabay

(FOTO: Pixabay)

  • Promjene u stilu života

Pobrinite se da svaku noć spavate najmanje sedam - osam sati. San je izuzetno važan za cjelokupno zdravlje, a dobro utječe i na izgled kože. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Smanjite unos soli, šećera i prerađene hrane i pijte dovoljno tekućine. S ovim jednostavnim promjenama puno ćete učiniti za svoje zdravlje, ali i izgled te ublažiti vrećice ispod očiju.

  • Poticanje limfe 

Kroz limfni sustav izbacijemo toksine iz tijela, a kada limfa ne kola dolazi do zadržavanja tekućine u organizmu i oticanja. Limfu možemo potaknuti tako da odmah ujutro nakon buđenja popijemo veliku čašu vode s limunovim sokom, na suho iščetkamo kožu, od stopala prema srcu i istuširamo se naizmjence toplom i hladnom vodom. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako biste potaknuli cirkulaciju i izbacivanje suvišne tekućine, lice izmasirajte specijalnim rolerom. Ukoliko nemate roler, poslužite se starim dobrim trikom - stražnjom stranom žlice koju ćete prije primjene ohladiti u zamrzivaču. 

  • Pomoć iz kuhinje

Piling od kave potiče cirkulaciju kože lica i stimulira limfu. Krastavac narezan na kolutove i položen na oči provjeren je način "brisanja" vrećica ispod očiju. Razlog su kafeinska kiselina i vitamin C koji se nalaze u krastavcu, a potiču izbacivanje vode iz organizma i umirivanje iziritirane kože.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Banana koju ste izgnječili pa nanijeli na kožu lica takđer djeluje na vrećice ispod očiju zbog visoke razine kalija koji pomaže u izbacivanju soli iz tijela. Tu su i vrećice zelenog čaja čiji se učinak krije u antioksidansima kojim taj čaj obiluje. Namočite ih u toploj vodi i stavite na oči. 

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo