Play ponuda

VJEŽBE ZA LICE KOJE ĆE VAS ZNATNO POMLADITI: / Već za 20 tjedana možete izgledati dvije godine mlađe

Image
Foto: YouTube

Žene koje su izgledale kao prosječne 50-godišnjakinje nakon 20 tjedana prakticiranja joge za lice izgledale su u prosjeku dvije godine mlađe, pokazalo je istraživanje.

5.1.2018.
21:32
YouTube
Play ponuda

Facijalna joga, koja podrazumijeva stanovite vježbe za mišiće lica, kao što su pućenje usana i uvlačenje obraza, može vas pomladiti za dvije godine. Vjeruje se da je razlog za to činjenica da se mišići lica povećavaju vježbanjem (kao, uostalom, svi mišići tijela), zbog čega obrazi izgledaju okruglije i zategnutije. Autor studije dr. Murad Alam ovaj specifičan trening opisuje kao "neinvazivnu i bezopasnu vježbu koju svatko može izvoditi kod kuće, a vjerojatno može usporiti prirodno opadanje volumena i elastičnosti lica".

Image
KAKO SE RIJEŠITI PODBRATKA: /

5 minuta svaki dan donijet će vam svježu kožu i zategnut vrat

Image
KAKO SE RIJEŠITI PODBRATKA: /

5 minuta svaki dan donijet će vam svježu kožu i zategnut vrat

"Privlačnost i mladolik izgled lica povezuje se s glatkim i ispunjenim konturama, tako da je njihovo i najmanje poboljšanje dobitak za pacijente", kaže. Svi sudionici izvodili su dvije 90-minutne vježbe lica, koje im je pokazao obučeni instruktor. Bilo je potrebno napraviti 32 treninga, uključujući smijanje i usisavanje obraza. Zatim su radili 30-minutne vježbe svakoga dana tijekom osam tjedana kod kuće. Od devetog do dvadesetog tjedna, sudionici su prakticirali pokrete svaki drugi dan.

Dva su liječnika procijenila fotografije sudionika prije i poslije kako bi vidjeli eventualne promjene na njihovim licima. Također su procijenili dob polaznika. Sudionici su ispunili upitnik koji je ocijenio koliko su zadovoljni rezultatima. Rezultati su pokazali kako joga lica čini da ljudi izgledaju znatno mlađe nakon samo 20 tjedana. Sudionici studije bili su vrlo zadovoljni rezultatima, ukazujući na značajno poboljšanje u 18 od 20 njihovih lica. Posebno je poboljšana punina gornje i donje strane obraza, piše Daily Mail.

Uz ovih šest vježbi joge i vi možete zategnuti svoje lice i izgledati mlađe.

Play ponuda
Play ponuda