TRENERICA RASKRINKALA LAŽNE 'NEVJEROJATNE TRANSFORMACIJE': / Pokazala koliko je lako manipulirati takvim fotografijama 

Image

Video osobne trenerice u kojem pokazuje kako se 'tjelesne transformacije' mogu lažirati za društvene mreže postao je viralni hit

8.4.2021.
20:11
VOYO logo

Društvene mreže mogu biti sjajan izvor inspiracije za tjelovježbu. No, svima bi već trebalo biti jasno da ne bismo trebali vjerovati svemu što tamo vidimo jer ne znamo jesu li fotografije uređivane.

Osobna trenerica Georgina Cox upečatljivom objavom je upozorila svoje pratitelje na laži s fitness profila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pokazala je koliko je lako lažirati tjelesnu transformaciju korištenjem određenih kutova, odjeće i svjetlosti. U videu je transformirala svoje tijelo u nekoliko sekundi, dizanjem donjeg rublja, udisanjem i uspravljanjem.

Georgina je priznala da je nekoliko puta povjerovala u nevjerojatne transformacije s Instagrama, zbog čega bi se osjećala loše zbog svog napretka. Međutim, onda je shvatila kako se lako manipulira sadržajem na društvenim mrežama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pazite na sve što vidite. Kada sam tek krenula u teretanu pratila sam puno fitness profila zbog njihovih nevjerojatnih 'transformacija'. Vjerovala sam svakoj riječi jer sam mislila da fotografije ne lažu. Zbog takvih profila koji su me trebali motivirati, samo sam preispitivala svoj trud i stalno sam se uspoređivala s tuđim napretkom, očajnički pokušavajući postići ono što su oni postigli. Mislila sam da se ne trudim dovoljno, da bih trebala manje jesti ili kupiti one tablete za mršavljenje. Godinama sam zaista vjerovala da su te dvotjedne transformacije stvarne, a uvijek su dolazile u kombinaciji s proizvodom koji im je pomogao postići tu drastičnu promjenu", objasnila je osobna trenerica.

Zašto se ne uspoređivati s drugima

"Važno je biti svjestan fotografija koje gledate i stvarnosti iza njih. Postoji puno faktora koji mogu potpuno promijeniti nečiji izgled. Poziranje, kutovi, svjetlost i pozicioniranje odjeće doprinose obliku našeg tijela", upozorila je pratitelje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potaknula je pratitelje da se fokusiraju na svoj trud te da se ne uspoređuju s drugima jer ono što vide možda uopće nije stvarno stanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne dopustite da vam nešto s interneta naruši napredak ili trud. Vaš napredak je samo vaš i sami sebi biste trebali biti jedina usporedba. Zapratite profile koji vas istinski motiviraju i osnažuju da budete najbolja verzija sebe, a ne nekog drugog", zaključila je Georgina.

Pohvale pratitelja

Tisuće ljudi lajkale su i komentirale njen inspirativni video, a većina ju je pohvalila zbog riječi ohrabrenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hvala ti što si ovo podijelila. Važno se podsjetiti da ne vjerujemo svemu što vidimo na društvenim mrežama i da su naša tijela uvijek dovoljno dobra", "Jako, jako, jako važno", "Volim te, hvala ti na ovome", pisali su joj pratitelji.

FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo