za lijep osmijeh / Testirali smo tri metode izbjeljivanja zubi, evo koja je najbolja

Za vas smo testirali popularnu sodu bikarbonu, trakice za izbjeljivanje i profesionalnu lampu

13.6.2017.
8:13
VOYO logo

Što činite da bi vam zubi bili bjelji? Danas tržište vrvi preparatima koji obećavaju holivudski osmijeh, no što je od toga najučinkovitije? Testirali smo popularnu sodu bikarbonu, trakice za izbjeljivanje i profesionalnu lampu. Rezultati bi vas mogli iznenaditi.

Tri djevojke Anamarija, Cindy i Vanea pristale su isprobati koja je metoda izbjeljivanja najbolja. Testirale su sodu bikarbonu, trakice za izbjeljivanje i sve popularniju lampu za izbjeljivanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svaka osoba ima svoju boju zubi, sada ćemo provjeriti na temelju stomatološkog nijensera koju boju zubi imate", kaže stomatologinja Iva Fiket pod čijim su nadzorom djevojke provele eksperiment.

"Sa sodom bikarbonom treba biti oprezan jer je preagresivna prema zubima, trakice imaju 10 postotni hidrogen što načelno puno obećava, a lampa u jednom tretmanu bi mogla izbijeliti zube čak do 8 nijansi", kaže Fiket.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon petodnevevnog izbjeljivanja, evo rezultata: pobjednik ovog testa je lampa, ali sljedeći najbolji način za izbjeljivanje su trakice.

Stomatologinja objašnjava kako je mit da soda izbjeljuje zube. Kaže, ona je dobra za uklanjanje naslaga sa zubi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zdravi zubi, kakve god boje bili, su ono na što treba misliti", poručuje stomatologinja.

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo