Meni za ljepotu / Riješite se podočnjaka iznutra: umjesto korektorom uklonite ih pravom hranom

Image
Foto: Thinkstock

Unos odgovarajućih nutrijenata može izbrisati podočnjake

23.8.2018.
11:05
Thinkstock
VOYO logo

Neprospavana noć s prijateljima možda je dobra za društveni život i uspomene, ali za vaše zdravlje i izgled nije. Bez obzira koliko stavljate hladnih žlica sljedeće jutro ili nanesete korektora jedna stvar neće otići- vaši tamni podočnjaci. 

Možda se novopečeni roditelj ili student pa je san za vas, barem na neki period, otpisan, ali podočnjake možete 'izliječiti' unosom prave hrane koja će tijelo obnoviti. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Shutterstock

(FOTO: Thinkstock)

"Tamni podočnjaci ispod očiju su česti, a i izazovni za ukloniti. Međutim, postoje dokazi da antioksidansi i protuupalne tvari mogu pomoći nekim ljudima"; tvrdi liječnik Anton Alexandroff za Independent. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: www.pixabay.com

pitoma borovnica

(FOTO: Pixabay)

Iako, kaže, dijete koje pomažu podočnjacima nisu duboko klinički istražene, objašnjava da hrana bogata vitaminom C i K može pomoći. Upravo zato možete posegnuti za borovnicama, rajčicama, borkulom, crvenom papriku i zelenim listanim povrćem kako bi ukloniti tamne krugove. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Moguće je, navodno, i da tamni podočnjaci indiciraju nedostatak željeza, ali doktor Alexandroff upozorava da nema podataka koji bi to mogli poduprijeti.

Pročitajte još:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

ksw 96
Gledaj uživo 20.7. od 20 sati
VOYO logo