Ljepota nema veličinu / One će zauvijek promijeniti vaše shvaćanje ljepote

Image
Foto: A Perfect 14

Za razliku od kolegica Adriane Lime, Mirande Kerr i Doutzen Kroes, one imaju bujne grudi, široke bokove i naglašena bedra. One su takozven plus-size manekenke.

28.4.2014.
8:55
A Perfect 14
VOYO logo

Ljepota i privlačnost ne bi trebale imati veličinu. Dok nas modna industrija i mediji svakodnevno bombardiraju potpuno iskrivljenom slikom žene kojoj bi se trebalo težiti, a ona je vitka i iznimno mršava, brojne mlade djevojke i žene razvijaju komplekse i osjećaj manje vrijednosti ukoliko ne udovoljavaju nametnutim kriterijima.

Upravo zbog toga se krenuo snimati dokumentarni film nazvan A Perfect 14. Glavne junakinje filma jesu modeli Elly Mayday, Laura Wells i Kerosene Deluxe. No, za razliku od kolegica Adriane Lime, Mirande Kerr i Doutzen Kroes, one imaju bujne grudi, široke bokove i naglašena bedra. One su takozven plus-size manekenke.

Film prati ove tri djevojke i njihov put kroz modni svijet. Dok je Kanađanka Elly Mayday pobijedila rak u dobi od 25 godina i potpisala ugovor s velikom njujorškom agencijom, Kerosene Deluxe bila je seksualno zlostavljana kao tinejdžerica. Laura Wells je bila proglašena ženom godine prema izboru Plus Model Magazine.

Iako su danas uspješne mlade žene, njihov put do zvijezda je bio trnovit. Morale su proći dugu stazu prihvaćanja samih sebe. Društvo im je nametalo drugačije standarde ljepote i nazivalo ih 'debelim' i 'manje vrijednim', ali onda su shvatile kako su kilogrami samo brojka koja ne znači ništa dok god zdravlje nije ugroženo.

Trenutno je u tijeku akcija skupljanja novca za završetak filma koji je u postprodukcijskoj fazi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo