ZA ZDRAVU KOSU / Njega kose maslinovim uljem: ovo su najveće dobrobiti maslinovog ulja

Image
Foto: Thinkstock

Maslinovo ulje nije dobro samo za naše zdravlje, već i za zdravlje naše kose. Pročitajte koje su sve dobrobiti njege kose maslinovim uljem

17.7.2018.
14:00
Thinkstock
VOYO logo

Maslinovo ulje oduvijek je poznato kao pravi lijek iz prirode. Zahvaljujući njegujućim i ljekovitim vrijednostima, djelotvorno djeluje na naše tijelo. Između ostaloga, njeguje i kosu, čineći ju tako sjajnijom, čvršćom i elastičnijom.

Maslinovo ulje dobiva se prešanjem zrelih plodova masline, a ona najkvalitetnija ulja dobivena su hladnim prešanjem. Upravo to ulje ujedno je i najbolje za njegu naše kose.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zahvaljujući posebnom sastavu, maslinovo ulje potiče cirkulaciju vlasišta i tako, između ostaloga, stimulira rast kose. S obzirom na to, ispada da maslinovo ulje pomaže i kod ubrzanog rasta kose.

Image
Foto: Pexels

(FOTO: Pexels)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ono po čemu je maslinovo ulje još poznato jesu učinci na oštećenu i slabu kosu. Naime, način na koji ulje djeluje na kose mogao bi se opisati kao 'njegujuć'. To znači da maslinovo ulje može izliječiti izrazito oštećenu kosu te joj vratiti onaj stari sjaj. Ovakvo nešto posebno je dobro za sve žene koje godinama muku muče sa oštećenom, obojanom i slabijom kosom.

Maslinovo ulje također sprječava pojavu prhuti, smanjuje opadanje kose, pomaže kod masne kose te kosi daje poseban sjaj. Sve su to dobrobiti zbog kojih ljudi redovito koriste maslinovo ulje, a posebno žene kojima je želja imati uvijek lijepu, ali još važnije zdravu kosu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 Pročitajte još:

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo