MUKE PO DLAČICAMA: / Male tajne depilacije bikini zone

Od svih kozmetičkih tretmana kojima se žene podvrgavaju, uklanjanje viška dlačica na tijelu je najčešći.

26.7.2015.
10:31
Thinkstock
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Uklanjanje viška dlačica ima estetske, ali i zdravstvene prednosti, a područje na tijelu kojem treba tokom pružiti malo više vremena i pažnje je bikini zona.

Načini uklanjanja dlačica s bikini zone su raznoliki. Najčešće je brijanje britvicom i uklanjanje voskom, Često se koriste i kreme za depilaciju koje su jednostavne za upotrebu, ali mogu uzrokovati alergijske reakcije.

Uklanjanje dlačica britvicama, voskom ili kremom je relativno bezbolno, što nije slučaj kod upotrebe pincete ili epilatora. Ipak, ovi načini imaju dugoročnije rezultate. Također, postoji varijanta uklanjanja dlačica laserom koje je poprilično skupo, ali daje sjajne rezultate.

Savjeti za uklanjanje dlačica s bikini zone

Što se tiče skidanja viška dlačica britvicama na području bikini zone bilo bi dobro da čim manje koristite britvice za jednokratnu upotrebu jer je u najvećem broju slučajeva njihova izrada loša što se može odraziti na vašu kožu. Obavezno koristite pjenu za brijanje, a prethodno skratite duže dlačice škarama.

Korisno je i prethodno ih namočiti. Dlačice treba brijati u smjeru rasta kako kasnije ne bi ostale ranice na koži, a poslije brijanja uvijek koristite hidratantnu kremu.

Kod uklanjanja voskom dlačice moraju biti suhe kako bi vosak bolje prianjao uz njih. Važno je provjeriti jeste li alergični na sam vosak, iako je to sve rjeđi slučaj s obzirom da se oni sve više rade od prirodnih sastojaka. Vosak je potrebno prije nanošenja zagrijati kako bi bio mekan te ga nanijeti na čistu kožu. Dlačice se skidaju u smjeru suprotnom od smjera njihova rasta, a nakon što ste maknuli sve neželjene dlačice, preostali vosak isperite toplom vodom.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali