Play ponuda

MALE ĆELAVICE: / Pravila kojih se morate pridržavati na brazilskoj depilaciji

Image
Foto: Thinkstock

Razmišljate o brazilskoj depilaciji, ali se plašite boli i neugodno vam je i pred ginekologom, a kamoli da još netko gleda u vaše najintimnije područje?

22.3.2016.
10:30
Thinkstock
Play ponuda

Priprema

Priprema počinje nekoliko tjedana prije. Za najbolje rezultate, trebali biste neko vrijeme dlačice pustiti da rastu odnosno ne brijati ih tri do četiri tjedna. Vodite računa i o higijeni, pa intimno područje operite prije depilacije. Osim što je pristojno zbog kozmetičarke koja će vas depilirati, preporuča se i iz zdravstvenih razloga. "Korijen dlake je veći od otvora u kojem se nalazi, tako da nije neuobičajeno da se pojavi vrlo malo krvi tijekom čupanja. Ukoliko to područje nije čisto i oprano, a pore su otovrene, može doći do iritacije, pa čak i zaraze" kaže stručnjakinja Larissa Keyliss, za Woman's Day.

Samopouzdanje

Možda ste 'brazilku' odgađali jer ste uvjereni kako kozmetičarka nije vidjela ništa dlakavije od vašeg međunožja. No, mogli biste se ugodno iznenaditi. Iako tjednima niste intervenirali 'tamo dolje', možda vam baš vaša kozmetičarka ukaže kako definitivno niste najdlakavija žena na svijetu. To bi vam svakako moglo uliti dodatno samopouzdanje, pa čak i ako je to rekla samo da vas opusti. U svakom slučaju, ne ulazite u razloge zbog kojih je nešto rečeno već neka vam to bude poticaj da shvatite kako je potpuno normalno da odrasla žena ima dlake na intimnom području.

Kad se 'brazilka' ne preporuča

Trudnoća i mjesečnica nisu razlog da ne odete na brazilsku depilaciju, ali u tim periodima ste osjetljiviji, pa je moguće da će vas više boljeti. No, ukoliko imate gljivice ili infekciju, saloni za uljepšavanje će vas odvratiti od tretmana. Odlazak na brazilsku depilaciju ne preporučuje se niti ukoliko ste se izlagali suncu, prirodnom ili u solariju, ili ukoliko ste radili piling. U tom slučaju je depilaciju najbolje odgoditi za barem 24 sata.

Bol

Bez sumnje, to je osjetljivo područje i takav zahvat boli. No, ukoliko ste u rukama profesionalaca, mogli biste se iznenaditi kako je ta bol znatno manja od one koju ste očekivali i na koju ste se pripremali. Naime, stručnjaci znaju da ste uplašeni, pa će osim profesionalnih poteza, upotrijebiti i komunikaciju kako bi vam barem malo otklonili pažnju i ublažili bol. Osim toga, prvi put je najteže jer su vaše dlačice i korijen zadebljali od brijanja. No, svaki put će biri sve lakše bez obzira kolika vam je tolerancija na bol.

Image
MUKE PO DLAČICAMA: /

Male tajne depilacije bikini zone

Image
MUKE PO DLAČICAMA: /

Male tajne depilacije bikini zone

Disanje

Dišite normalno kroz nos. U renutku kada kozmetičarka isčupa vaše dlake, tada dišite na usta i to brzo i duboko. Dakle, ne zaustavljajte dah, već dišite, dišite, dišite...

Play ponuda
Play ponuda