pronašli smo odgovor / Koje su cipele najbolje za zdravlje naše kralježnice?

Ako ste i vi jedni od onih koji misle da će u ravnim cipelama lakše 'izgurati' dan, onda ste u zabludi. Najudobnije i najzdravije za našu kralježnicu nisu posve ravne cipele. Naša Marija Pajić družila se sa ženama koje ne mogu ni zamisliti da bi na posao došle u štiklama, i onima koje u njima mogu izdržati cijeli dan, ali i pronašla odgovor, koje su cipele najbolje za zdravlje naše kralježnice.

21.11.2014.
18:33
VOYO logo

Dok jedna radi minival, druga kuha kavu. I možda na prvu nemaju ništa zajedničko... osim jedne stvari - posao im je takav da stoje na nogama po cijele dane, što naravno ima teške posljedice.

Nakon početničke pogreške, i Anamarija i Ivanka počele su ulagati novac u kvalitetniju obuću!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Cipele bi trebale biti idealne, ali mi ih nemamo, više pogodujemo modi... tu dolazi do koljena, deformiraju se, bolovi, osteoartritis i sve u svemu jedan - kad kažemo cipela glavu čuva, u ovom slučaju ona čuva našu cijelu kralježnicu!" pojasnila je fizijatrica Spomenka Sremac Bohaček.

Nije nikakva novost da visoke potpetice štete našem zdravlju. No, i dalje su privlačnije od ravnih cipela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Te iste visoke potpetice mogu biti pogubne i za noge i za samopouzdanje jer nekima i deset koraka u njima - teško pada! Ipak, ima onih koji s lakoćom u njima - čak i plešu!

"Cipela treba biti prvenstveno udobna, znači da sama hoda... da se osjećate udobno. Visina pete - 2,5 - pet cm maksimalno", dodala je fizijatrica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I savjet za kraj - kad god možete, odmorite noge jer samo na taj način vaše zdravlje neće izvući - deblji kraj! 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ksw 96
Gledaj uživo 20.7. od 20 sati
VOYO logo