estetski problem / Kako se riješiti staračkih pjega na rukama?

Image
Foto: www.profimedia.hr
Image
Foto: www.profimedia.hr

Na pitanje kako se riješiti staračkih pjega na rukama odgovor može biti - u kućnoj radinosti ili pod budnim okom dermatologa

13.9.2019.
14:29
www.profimedia.hr
VOYO logo

Iako se zovu staračke pjege, mrlje na rukama pojavljuju se i kod mladih ljudi, odnosno bez obzira na godine. Boja im varira s obzirom na tip kože, od svijetlo do tamnosmeđe. Staračke pjege iste su tekture kao i ostala koža, ne bole niti svrbe. Variraju u boji i obliku, a najčešće se pojavljuju na djelovim atijela koji su izloženi suncu - lice, nadlanice, leđa, ramena. Kod ljudi tamnije kože, mrlje su tamnije. 

Kako se riješiti staračkih pjegana rukama?

Staračke pjege ne treba liječiti jer nisu bolest te je motiv njihovog uklanjanja estetske prirode. Postoje kreme za uklanjanje starčkih pjega koje su jeftinije od dermatoloških tretmana, koji, pak, puno brže brišu neželjene mrlje s kože. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dermatološki tretmani uključuju lasersko uklanjane hiperpigmentacije, mikrodermobraziju, kemijski piling i krioterapiju. Dermatolog će procijeniti koji je tretman najbolji si obzirom na stanje kože. 

Image
Foto: Pexels
Image
Foto: Pexels

(FOTO: Pexels)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prirodni pripravci za "brisanje" staračkih pjega

U tretiranju staračkih pjega učinkoviti su vitamin C, vitamin B3, ekstrakt duda, pripravci od slatkog korijena te gel od aloe vere, no najpopularniji je način uklanjanje hiperpigmentacijskih mrlja limunovim sokom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Savjetuje se limunov sok svakodnevno nanosti na područja na kojima su pjege. Ukoliko imate nježniju kožu, limunov sok razrijedite, dok jako osjetljiva koža ne podnosi limunov sok.   

Vrlo je bitno naglasiti da se nakon tretmana limunovim sokom tretirano područje ne izlaže suncu jer može doći do rekacije. 

Staračke pjege imaju više uzroka, a najčešći su sunčanje, hormonalne promjene (osobito u trudnoći), nuspojave nekih lijekova, upale na koži i dijabetes.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo