Play ponuda

KAKO IZ MUŠKIH PRSA IŠČITATI INTELIGENCIJU? / Dlakava ili glatka - stručnjaci otkrivaju koji su pametniji

Image
Foto: Giphy

Ako se uzme u obzir to da je izrazito dlakavih muškaraca svega 10 posto u općoj populaciji, ove su brojke prilično znakovite.

26.7.2017.
18:14
Giphy
Play ponuda

U prošlom su se stoljeću dlakavi muškarci smatrali muževnijima i privlačnijima. U novije vrijeme, mnogi od njih briju prsa jer je to postalo oku ugodnije. Što stručnjaci kažu kada je riječ o utjecaju dlakavosti na inteligenciju - ili obrnuto?

Dlakava prsa upućuju na višu inteligenciju muškarca, pokazuje istraživanje. Psihijatar Aikarakudy Alias otkrio je da su dlakava prsa češća kod visokoobrazovanih muškaraca, poput liječnika. Pregledao je liječnike u SAD-u i utvrdio da je njih 45 posto "vrlo dlakavo".

Image
ŽENE POSVE ISKRENO: /

Vole li više prirodne ili obrijane muškarce? Odgovor bi vas mogao iznenaditi

Image
ŽENE POSVE ISKRENO: /

Vole li više prirodne ili obrijane muškarce? Odgovor bi vas mogao iznenaditi

Ako se uzme u obzir to da je izrazito dlakavih muškaraca svega 10 posto u općoj populaciji, ove su brojke prilično znakovite. Isto vrijedi i za akademski rang među studentima. Najbolji studenti inženjerskih usmjerenja imali su više dlačica na tijelu nego oni manje uspješni na fakultetu.

Dokazi se ovdje ne zaustavljaju - čak i ako to želite. Istraživanje 117 muških članova visokointeligentnog društva Mense pokazalo je da većina ima dlakava prsa. Najinteligentniji od njih imali su dlake i na leđima, piše Psy Blog.

Naravno, nisu svi inteligentni ljudi prekriveni dlakama. Samo pogledajte Alberta Einsteina, koji uopće nije imao dlačice. Ipak, postavlja se pitanje što sve to znači za moderne muškarce koji briju prsa. Skidaju li tako znak svoje više inteligencije?

Play ponuda
Play ponuda