PROFI TRIK / Jeftino sredstvo za pranje lica djeluje bolje od šampona za suho pranje: 'Spas za masnu kosu'

Image
Foto: Profimedia

Kad joj je kosa masna, osobito nakon vježbanja, Tati Westbrook pošprica micelarnu vodu na kosu

24.6.2024.
8:28
Profimedia
VOYO logo

Kada vam je kosa masna, između pranja, možda ćete posegnuti za šamponom za suho pranje. Ali, stručnjakinja za ljepotu Tati Westbrook (42) tvrdi da je to posljednja stvar koja vam treba te da je tajna tretiranja masne kose u jednom preparatu za njegu kože, piše The Sun.

Tati je na YouTubeu otkrila kako izvodi jeftin trik u nekoliko sekundi kako bi uklonila masnoću s kose. Rekla je da to djeluje puno bolje od šampona za suho pranje kose.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ŠTETNO ZA ZDRAVLJE KOSE /

Dermatologinja razbila mit: Nemojte ostavljati kosu neopranom po nekoliko dana

Image
ŠTETNO ZA ZDRAVLJE KOSE /

Dermatologinja razbila mit: Nemojte ostavljati kosu neopranom po nekoliko dana

Stručnjakinja je rekla da micelarna voda smanjuje masnoću. Ona koristi micelarnu vodu za mješovitu do masnu kožu sklonu nepravilnostima, koju drži u boci s raspršivačem.

Kad joj je kosa masna, osobito nakon vježbanja, Tati pošprica micelarnu vodu na kosu, a zatim je osuši fenom kako bi izvukla masnoću. "Djeluje tako dobro da je zapanjujuće", rekla je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Micelarna voda - spas za masnu kosu i lice

"Micelarna vodica izjeda masnoću, nema taloga od šampona za suho pranje kose, nema nereda. Vaša će kosa izgledati tako svježe da biste mogli pomisliti 'bože, nikad više ne moram prati kosu'. Doslovno će produžiti elastičnost i svježinu vaše kose", otkrila je stručnjakinja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Micelarna voda je sredstvo za njegu kože koje sadrži micele, malene nakupine molekula sastavljene od jedinstvene strukture dvaju različitih dijelova - hidrofilne glave, koja privlači vodu, i lipofilnog repa, koji privlači ulje.

Kada se pomiješaju u vodi, te se molekule slažu u micele te tvore male kuglaste strukture. Kada nanesete micelarnu vodu na masnu kosu, micele kreću u akciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lipofilni repovi prianjaju na ulje, masnoću i nečistoće na tjemenu i kosi, dok hidrofilne glave osiguravaju da micele ostanu lebdjeti u vodi. Ovo dvostruko djelovanje omogućuje micelarnoj vodi da učinkovito podigne i ukloni višak masnoće i prljavštine bez potrebe za grubim trljanjem ili ispiranjem.

POGLEDAJTE VIDEO: Karte za trajekt, sladoled, ručak, ležaljka: Koliko košta dan na bračkoj plaži?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj uživo 13.srpnja
VOYO logo