Koristan alat / Instagram bruji: trend koji osvaja svijet postao je omiljeni način za rješavanje celulita

Image
Foto: thinkstock

Postoji već godinama, ali ove sezone alat za uništavanje celuliuta postao je pravi hit

2.11.2018.
11:46
thinkstock
VOYO logo

Društvene mreže u posljednje vrijeme vrve neobičnim, grubim četkama o kojima mnogi ne znaju što su. Radi se o suhom četkanju - omiljenoj beauty praksi mnogih pa tako i Gwyneth Paltrow. 

Što je zapravo suho četkanje?

Suho četkanje tretman je pri kojem koristimu četku s tvrdim, grubim dlakama koje uklanjaju mrtve stanice s površine kože. Međutim, tajna leži u tome da učinkovito poboljšava protok limfe i cirkulaciju. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Četke dolaze u raznim veličinama i oblicima, a najčešće imaju prirodna vlakna koja su dovoljno meka za lice i tijelo, ali u isto vrijeme mogu ukloniti površinski mrtvi sloj kože.

Image
Foto: thinkstock

(FOTO: Thinkstock) 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zašto bi se trebali četkati i postoje li vidljive prednosti?

Glavna je prednost četkanja eksfolijacija. Suho četkanje poboljšava ciruklaciju na način da uklanja gornji sloj kože i mrtve stanice te kožu ostavlja zdravom i mekom. Mnoge žene tvrde da je suho četkanje jedini način kako se uspijevaju riješiti celulita. 

Celulit nastaje kada se masnoće nakupe oko vertikalnog veznog tkiva i otisnu se u površinske slojeve kože. Suho četkanje potpomaže cirkulaciji i potiče limfnu drenažu, a samim time i spriječava nastanak celulita. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, stručnjaci upozoravaju da je to najmanje učinkovita metoda. Naglasak bi trebao biti na promjeni prehrane  i načina života, a malo je znanstvenih podataka o utjecaju suhog četkanja na ciruklaciju.

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo