Play ponuda

Zaboravite veće grudi, ovo želi sve više žena

shimmer fallback

Ugradnja implantata u bradu postaje najbrže rastući trend estetske kirurgije prema statistikama za 2011. godinu, objavilo je Američko društvo plastičnih kirurga (ASPS).

17.4.2012.
10:23
Play ponuda

Stručnjaci kažu da je trend nastao zbog sve češćih videokonferencija na radnom mjestu, te je ženama izgled lica sve važniji.

U SAD-u je prošle godine izvedeno više od 20 tisuća operacija ugradnje implantata u bradu, a najveći porast zabilježen je kod pacijentica starijih od 40 godina, iako je rast zabilježen i kod onih u dvadesetima.

Dvije najpopularnije metode su mentoplastika, kojom se utječe na duljinu kosti ili se postavljenjem implantata postiže povećanje brade, te maksiofacijalna metoda, kojom se zapravo mijenja položaj čeljusti, piše Daily Mail.

Prije operacije, koja može potrajati i do četiri sata, pacijentu se obično daje lokalna anestezija, a silikonski implantat se umeće ispod brade kako bi se dobila definiranija, jača čeljust.

U većini slučajeva pacijent se pušta na kućnu njegu već prvi dan, dok bolovi i otekline traju otprilike dva tjedna. Očekivani potpuni oporavak traje mjesec dana.

Komentirajući najnoviji trend, predsjednik ASPS-a dr. Malcolm Roth kaže: 'Brada i čeljust među prvim su pokazateljima starenja. Ljudi gledaju na pojačanje brade kao na način da vrate mladenački izgled, baš kao kod faceliftinga ili podizanja vjeđa.'

Ostali zahvati kojima je u SAD-u prošle godina porasla popularnost su: povećanje usnica (za 49 posto), implantati za obraze (za 47 posto), frakcionirana laserska obnova površinskog sloja kože, tzv. resurfacing kože (za 7 posto) te facelifting (za pet posto).

Play ponuda
Play ponuda