Crvenokosa ljepotica / Hrvatska pin-up kraljica Ivana Benko oživljava starija vremena svojim stilom

Ivana Benko poznatija je pod svojim umjetničkim imenom Greta, a vodeća je pin-up djevojka na našim prostorima

15.12.2018.
18:30
VOYO logo

Još od kad je nezaboravna ikona Marilyn Monroe prodrmala Hollywood, pin-up stil slovi kao simbol ženstvenosti i profinjenog seksipila.

Instagramom danas vladaju neke nove svjetske pin up kraljice – poput Amerikanke Sabine, Micheline i Ashley. A u Hrvatskoj na tronu je ona - crvenokosa ljepotica Greta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na ulici dobivam dobre komentare. Pogotovo od starije generacije, a i mladi dobro reagiraju", priča nam.

 Da bi bila, prema mnogima, najljepša pin up djevojka Hrvatske, Ivana mora imati i najljepše haljine koje odišu starinskim stilom. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Haljina imam jako puno, oko 500. Treba mi oko pola sata jer sam već iskusna, a za izlaske navečer oko 2 sata."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ova 30-godišnja Čakovčanka koju zovu i hrvatskom Ditom Von Teese svoju ljubav prema pin up-u pretvorila je u unosan posao.

"Kao pin up model snimala sam brojne kampanje, za razne brendove. Snimala sam i  reklame. Nekako spontano napravila sam i Instagram profil. I skupilo se jako puno followera, oko 50 posto domaćih i 50 posto stranih."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivanu odnosno Gretu na Instagramu prati vise od 44 tisuće ljudi, a kad pogledamo njezine fotografije - jasno nam je i zašto!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Umjesto Instagrama, djevojke iz zlatnog doba pin upa promovirale su se preko filmskog platna. Kao naša slavna glumica Melita Andres Vukotić Lila, zanosna plavuša koja je bila prva pin up djevojka na ovim prostorima. 

Za naše se kamere nje prisjetio njezin nećak David Peros Bonnot koji je prava hodajuća enciklopedija - što se pin-upa tiče. Što nam je otkrio o ovom jedinstvenom stilu i prvoj pin-up djevojci u Jugoslaviji - pogledajte u prilogu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo