FOTO: / Westwood pozvala na bojkot njezine odjeće

shimmer fallback
22.2.2010.
11:51
Play logo

No dok je na pisti promovirala svoje krpice, legendarna dizajnerica je u backstageu novinarima rekla kako se nada da će ljudi prestati kupovati njezinu odjeću. "Zaustavite ovaj konzumerizam!", vikala je Westwood, bivša visoka svećenica punka koja opetovano koristi modnu pistu kako bi bacila svjetlo na svoju zabrinutost za klimatske promjene.

"Samo kažem ljudima, prestanite kupovati odjeću. Zašto ne zaštititi ovaj dar života dok ga već imamo? Ne uzimam stajalište koje govori da je uništenje neizbježno, no neki od nas rado bi se zaustavili i pomogli ljudima da prežive", rekla je Westwood, čija je revija prikazana u sklopu gala dana londonskog fashion weeka, zajedno sa Matthewom Williamsonom, Jasperom Conranom i drugim vrhunskim dizajnerima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vivienne je medijima ispričala i kako se, nakon što na nadolazećem pariškom tjednu mode idućeg mjeseca predstavi svoju Gold Label kolekciju, želi okušati u nečem novom, uključujući televizijske serije o umjetnosti i znanosti.

Red Label kolekcija predstavljena u Londonu započela je sa modelima koji su se na pisti prošetali u majicama dizajniranim da zovu u pomoć Haitiju, u nadi da će se prikupiti što više novca koji će se pridružiti onome kojeg je sakupila Naomi Campbell na svojim humanitarnim revijama.

Tada se revija pretvorila u nešto nad čim Vivienne ima potpunu dominaciju, mješavinu nekih čudnih komada odjeće u kojima su kombinirani tradicionalni elementi sa nekim izgledom koji je svjež i novi. Jedna od kreacija, primjerice, bile su izrazito svijetlo obojene hlače koje su podsjećale na pokrivač s polka točkastom bluzom narančaste i crvene boje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pisti se moglo vidjeti i topića boje senfa, jakni u stilu crnih sakoa sa ružičastim detaljima, šešira u stilu Alice u zemlji čudesa, a jedna manekenka je pistom prošetala u pregači držeći ogroman kuhinjski nož. Ipak, najefektivniji komadi bili su oni jednostavni, poput elegantne crne koktel haljine koja je zatvorila show.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play logo

Prethodni članci:

arti-201002210102006 arti-201002190580006 arti-201002180803006 arti-201002160126006 arti-201002140156006

Trag divljači
Laži sa mnon
Superstar
Život na vagi
90 dana: Životi samaca
default_cta
Darcey & Stacey
Ljubav je na selu
Ekstremne sestre
Ljubav u divljini
Britain's Got Talent
default_cta
Play logo