NE ČEPRKAJTE / Bikini zona bez prištića i uraslih dlačica: Kozmetičarka otkriva zlatno pravilo za depilaciju kod kuće

Image
Foto: Shutterstock

'Trenerica za lijepu macu', kako se predstavlja ova kozmetičarka, ističe da je glavna greška većine žena čeprkanje po uraslim dlačicama, a otkriva i kako smanjiti problem hiperpigmentacije

4.7.2023.
19:39
Shutterstock
Play logo

Stručnjakinja  za depilaciju bikini zone podijelila je svoje savjete za besprijekornu bikini zonu tijekom ljeta. Ymani, koja se predstavlja kao "Trenerica za lijepu macu"  tijekom godina je depilirala stotine tijela. Ali prema stručnjakinji, imati glatku bikini zonu nije nimalo jednostavno i postoje stvari koje morate raditi ako je to vaš cilj.

Topli oblog i salicilna kiselina

Jedan od njenih savjeta bio je "prestati čeprkati po uraslim dlačicama".  Urasla dlačica je dlačica koja je obrijana ili izvađena pincetom, a raste natrag prema koži, uzrokujući upalu i kvržicu na koži.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Umjesto da ih čeprkate, Ymani je rekla da trebate koristiti topli oblog kako biste otvorili pore i nanijeli sredstvo za tretiranje. Preporučuju se proizvodi s glikolnom ili salicilnom kiselinom za tretiranje bikini zone.

Kemijskli umjesto mehaničkog pilinga

Ymani je također savjetovala da "zamijenite fizički piling kemijskim pilingom s aktivnim sastojcima kako biste pomogli u tretiranju hiperpigmentacije". Bazirana na Floridi, SAD, ona ima redovite klijente, kao i više od 117 tisuća pratitelja na TikToku koji koriste njezine savjete.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Lijepa preplanula boja zahtijeva redoviti piling: Umjesto da ga kupujete, napravite zalihu svojeg

Image

Lijepa preplanula boja zahtijeva redoviti piling: Umjesto da ga kupujete, napravite zalihu svojeg

Play logo

Prema kozmetičarki, odustajanje od brijača može biti nužan korak prilikom pokušaja postizanja glatke bikini linije.  Pozvala je ljude da počnu koristiti vosak za depilaciju bikini zone umjesto toga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To je zato što brijači mogu uzrokovati kvržice i osip, dok samo površinski skidaju dlačice s kože. S druge strane, vosak uklanja dlačice izravno iz korijena, što znači da ostajete bez dlačica dulje vremena.

Schitt's Creek
Superstar
Život na vagi
Love island UK
Elon Musk show
default_cta
Ljubav je na selu
Señorita 89
Ja sam Zlatan
Britain's Got Talent
Play logo