Šestodnevni Međunarodni festival gastronomije u Istanbulu okupio je jaku konkurenciju kulinarskih majstora iz čak 22 zemlje svijeta. U strašnoj konkurenciji, hrvatski tim, koji su činili Pero Savanović, Orlando Orlandini, Nikša Ivičević, Frane Šerka i Duje Milić, pobrao je nevjerojatnih 12 medalja.
Najviše ocjene i zlatnu medalju osvojili su Nikša Ivičević u kategoriji "riba" te Pero Savanović u kategoriji "rižota", a Ivičević i Savanović zaslužili su srebro u kategoriji "moderne kuhinje".
Frane Šerka osvojio je srebro u kategorijama "janjetina" i "etnokuhinja", a bronca mu je pripala za "modernu kuhinju". Orlando Orlandini zaslužio je dvije srebrne medalje, za "modernu kuhinju" i kategoriju "pasta", a Duje Milić dobio je srebro za "ribu" i "modernu", te broncu za jelo pripremljeno u kategoriji "etnokuhinje".
"Orilo se 'Hirvatistan, Hirvatistan!' Nikad u povijesti festivala, koji se održava već osmu godinu, Turci nisu navijali za neki drugi nacionalni tim. Hrvati su jedini imali tu čast. Jednostavno, napravimo show gdje god dođemo, a Turci reagiraju na temperament. U našem mentalitetu našli su nešto zanimljivo, slično sebi...", izjavio je Buzolić za Slobodnu Dalmaciju.
"Iz Dalmacije nosimo neke prednosti: sol, maslinovo ulje i prirodne začine. Ovo nam je druga godina sudjelovanja na ovom natjecanju i napokon smo osvojili dvije zlatne medalje, čemu smo se, iskreno, i nadali. Konkurencija je bila strašna. No, nama je najbitnije da nas pozivaju na ovako veliki festival, jer Turci zovu samo one od kojih mogu učiti", dodao je za kraj.