OGROMNA RAZLIKA / Kad pijete kavu s mlijekom i šećerom u tijelu se događaju nevjerojatne stvari: Možda je bolje da se prebacite na gorku

Image
Izvor: Pixabay

Mnogima dan ne počinje bez prve šalice kave. Postoje oni koji vole gorku kavu, ali većina je voli zasladiti

27.12.2022.
7:10
Pixabay
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Stručnjaci tvrde da bi se trebalo ugledati na manjinu koja pije gorku kavu. Sudeći prema istraživanjima - ne bi trebalo stavljati ni mlijeko u kavu jer kada se pomiješa s velikim količinama kofeina, izlučivanje kalcija u urinu se povećava, a velika količina se taloži u crijevima.

Image
Izvor: Pixabay
Image
Izvor: Pixabay

13. Kava: Možda niste svjesni da vam jutarnja kava ometa san prije spavanja. Kofein prekida oslobađanje melatonina, hormona koji nas čini pospanima. Dr. Browning kaže: “Pet do sedam sati nakon vaše šalice kave, pola kofeina je još uvijek u vašem organizmu. "Dakle, ako imate problema sa spavanjem, posljednju šalicu kofeina u danu popijte oko 14 sati."

Kazein, koji se nalazi u mlijeku kada dođe u kontakt s kofeinom koagulira i stvara plin koji izaziva bolove u trbuhu i trbušne tegobe. Uz to, nutricionisti kažu da mlijeko u kavi blokira metabolizam i glavni je razlog kada netko ne može smršavjeti.

Image
PA, LIJEPO SU NAS NAČASTILI... /

Kaže nova studija: Ako pijete ovakvu kavu, velike su šanse da ste sadist i psihopat!

Isto vrijedi i za kave bogate slojevima šlaga i sirupa, one sadrže astronomske količine kalorija. Na primjer, takva kava u maloj šalici može sadržavati 300 kalorija, odnosno praznih kalorija koje nemaju hranjivu vrijednost pa tako čine više štete nego koristi.

shimmer fallback
shimmer fallback

Čak i ako izbjegavate ovu vrstu kave veća je vjerojatnost da ćete sipati jednu do dvije žličice šećera, a to ne samo da stvara niz zdravstvenih problema, poput dijabetesa, već i mijenja originalni okus kave.

Ako, pak, ne volite piti gorku kavu, onda alternativu pronađite u prirodnim zaslađivačima.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču