Sastojci za pohane patlidžane:
1 kg patlidžana 300 g naribanog sira po izboru 3 jaja sol ulje brašno krušne mrvice
Umak za pohane patlidžane:
1/2 l soka od rajčice 2 glavice luka 3 češnja češnjaka 1 žlica brašna 1 žličica mljevene paprike šećer i sol
Priprema pohanih patlidžana:
Ogulite patlidžan i narežite ga po dužini na tanje komade, posolite svaki i pustite da odstoji dok ne puste vodu.
Za to vrijeme pripremite umak. Narežite češnjak i luk na kockice i prepržite na malo ulja dok ne dobiju lijepu zlatnu boju. Dodajte malo soli, brašna i paprike. Kada se masa spoji dodajte sok od rajčice, malo vode - tek toliko da se razrijedi smjesa, prstohvat soli i šećera.
Umak kuhajte dok ne dobijete željenu gustoću.
Patlidžane panirajte i kratko ispohajte.
Pleh iz pećnice premažite uljem i pospite krušnim mrvicama pa poslažite pohanim patlidžanima.
Prelijte ih polovicom umaka i pospite s polovicom naribanog sira. Ponovite postupak pa sve zapecite u pećnici na 200 celzija.