Zapečene srdele s krumpirom

Srdela je jedna od najzdravijih, ali i najjeftinijih riba koje možete pronaći u našim ribarnicama, pa nije ni čudo da se uvijek prve razgrabe.

11.5.2012.
11:48
VOYO logo

Priprema: Krumpir skuhajte u ljusci, zatim ga ogulite i narežite na kolute. Srdele očistite, prorežite i otvorite da budu ravne kao odresci. Unutarnju stranu natrljajte im češnjakom i posolite.

Zatim u prikladnu nauljenu posudu slažite krumpir u redove. Svaki red posolite, popaprite, pospite ružmarinom i poprskajte uljem. Srdele poslažite odozgo po krumpiru, vanjskom stranom prema gore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prelijte mješavinom ulja, vina i vode, ali tek toliko da složenac bude vlažan. Stavite u zagrijanu pećnicu i na srednjoj vatri pecite oko 20 minuta.

Prije posluživanja jelo pospite nasjeckanim peršinovim listom. Poslužite s rajčicama, koje ste ogulili, narezali na 1 cm debele kolutove i posuli naribanim parmezanom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

recepti.hr

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo