Zapečene paprike s tunjevinom i inćunima

Vrlo ukusno i jednostavno jelo koje može biti bogat uvod kao predjelo. Inćuni mu daju poseban okus, posebice laganoj tunjevini. Uz dodatak sira dobit ćete zasitne zalogaje.

28.1.2010.
11:54
VOYO logo

Sastojci: 4 paprike 4 kriške kruha 1 malu konzervu tunjevine 2 režnja češnjaka 2 usoljena inćuna iz konzerve sok od rajčice ili pelato peršin svježi vlasac mažuran ulje sol, papar 4 dosta debele ploške topljenog sira - po želji

Priprema: Paprike oprati, odrezati gornji dio i očistiti. U donju polovicu sitno namrviti kruh i dodati usitnjeno začinski bilje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ocijedite tunjevinu, inćune isperite pod mlazom hladne vode pa ih sitno nasjeckajte s tunjevinom.

Dodajte kruhu, posolite, popaprite te dodajte toliko ulja da dobijete gustu smjesu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Smjesom napunite paprike toliko da nadjev dođe do samog ruba. Stavite u zdjelu, podlijte s rajčicom i pecite 20 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 °C.

Ukoliko ste ljubitelj sira, posložite ploške sira na vrhove paprika i pecite još 2 minute. Poslužite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo