Recept za repu: Zapečena punjena repa

Image

Definitivno pravi izbor za one koji ne vole meso, ali i za sve koji žele ponuditi goste neuobičajenim prilogom. Zdrava repa s brojnim dodacima razveselit će svako gurmansko nepce.

11.4.2021.
17:36
Play logo

Sastojci za repu:

8 srednje velikih repa 10 dag mrkve 10 dag dimljenog sira izrezanog na kockice 2 žlice naribanog sira naribani muškatni oraščić 1 jaje 1 grančica kadulje 1 dcl povrtne juhe 4 dag maslaca 2-3 male rajčice - cherry sol, papar

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priprema repe:

Repu operite, skuhajte, odrežite vrh pa žlicom izdubite unutrašnjost.

Skuhajte mrkvicu uz par listića kadulje, narežite sve na kockice uz izdubljeni sadržaj repe. Posolite, popaprite, dodajte sir, jaje i vrlo malo juhe, izmiješajte i smjesom napunite repice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play logo

Poslažite u vatrostalnu posude, prelijte juhom i na svaku dodajte na kockice narezanu rajčicu, pa pecite 10 min na 200 celzija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za to vrijeme na maslacu kratko popržite ostatak kadulje, izvadite repu, prelijte i poslužite vruće.

Schitt's Creek
Superstar
Život na vagi
Love island UK
Elon Musk show
default_cta
Ljubav je na selu
Señorita 89
Ja sam Zlatan
Britain's Got Talent
Play logo