Priprema cvjetače: Zapečena cvjetača s rajčicom i sirom

Image

Biljka iz porodice kupusnjača bogat je izvor vitamina C, ne sadržava gotovo ništa masti, a ima vrlo malo ugljikohidrata i općenito kalorija i sadrži fitonutrijente.

3.5.2021.
14:58
VOYO logo

Sastojci za pripremu cvjetače:

1 glavica cvjetače, cca 1 kg 100 g maslaca 80 g masnog, topljivog sira 2 jaja 2 dcl mlijeka 3 žlice vrhnja žlica brašna svježi peršin 2 rajčice sol i papar

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priprema cvjetače:

Cvjetači odstranite suvišno lišće, pa ga podijelite na cvjetiće, operite i kuhajte u slanoj vodi cca 10 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ocijedite ga i poslažite u vatrostalnu posudu.

Otopljeni maslac pomiješajte s jajima, mlijekom, vrhnjem, brašnom, solju, biberom, usitnjenim peršinom i polovicom naribanog sira.

Sve dobro promiješajte i prelijte preko cvjetače, protresite posudu, dodajte sitno narezanu rajčicu i posipajte ostatak naribanog sira, pa stavite u pećnicu na 180 celzija oko 15 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
gospodin savršeni aus
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo