Priprema cvjetače: Zapečena cvjetača s rajčicom i sirom

Image

Biljka iz porodice kupusnjača bogat je izvor vitamina C, ne sadržava gotovo ništa masti, a ima vrlo malo ugljikohidrata i općenito kalorija i sadrži fitonutrijente.

3.5.2021.
14:58
VOYO logo

Sastojci za pripremu cvjetače:

1 glavica cvjetače, cca 1 kg 100 g maslaca 80 g masnog, topljivog sira 2 jaja 2 dcl mlijeka 3 žlice vrhnja žlica brašna svježi peršin 2 rajčice sol i papar

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priprema cvjetače:

Cvjetači odstranite suvišno lišće, pa ga podijelite na cvjetiće, operite i kuhajte u slanoj vodi cca 10 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ocijedite ga i poslažite u vatrostalnu posudu.

Otopljeni maslac pomiješajte s jajima, mlijekom, vrhnjem, brašnom, solju, biberom, usitnjenim peršinom i polovicom naribanog sira.

Sve dobro promiješajte i prelijte preko cvjetače, protresite posudu, dodajte sitno narezanu rajčicu i posipajte ostatak naribanog sira, pa stavite u pećnicu na 180 celzija oko 15 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo