ZAMATATE LI HRANU U SJAJNU ILI MAT STRANU ALUMINIJSKE FOLIJE? /

Stručnjaci konačno objasnili koja je prava

Image
Foto: Thinkstock

Sigurno ste se pitali u čemu je fora i zašto na ambalaži ne stoje nikakve upute

28.3.2018.
10:03
Thinkstock
VOYO logo

Koristite je svakodnevno za pečenje i zamrzavanje hrane i sigurno ste primijetili kako ima dvije različite strane - jedna je sjajna, a druga mat. Naravno, riječ je o aluminijskoj foliji. Neki preferiraju oblagati hranu sjajnom, a neki mat stranom, ali koja je zaista prava i u čemu je razlika? Reflektira li sjajna strana više topline, zbog čega je hrana hrskavija? Ili je možda mat strana bolji sakupljač, što rezultira ravnomjernijim pečenjem?

Misterij je to koji vjerojatno muči mnoge kuhare i kuharice. Stručnjaci su napokon objasnili u čemu je stvar. Dakle, koristite li sjajnu stranu folije, radite dobro. Koristite li, pak, mat stranu, opet ste u pravu. Razlika između dviju strana aluminijske folije zapravo nema nikakve veze s kuhanjem, već je tek rezultat proizvodnje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
INOVATIVNI KUHINJSKI TRIKOVI ZA BRŽU PRIPREMU JELA: /

Stvoreni baš za one koji ne vole dugo stajati za štednjakom

"Folija se 'melje' u slojevima tijekom proizvodnje. U tom se procesu folija izlaže toplini i pritisku kako bi bila željene debljine. Istodobno se povezuju dva sloja jer bi se u suprotnom folija slomila u procesu mljevenja. Gdje je folija u dodiru s drugim slojem, tu nastaje 'mat' strana. 'Sjajna' je strana ona koja se melje bez dodirivanja s drugim komadom metala. Izvedba je folije ista, neovisno o tome koju stranu koristite", objasnili su stručnjaci za Huffington Post.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo