'Zaboravila sam da pravo samopouzdanje ne dolazi kad skineš višak s trbuha'

Image
Foto: Screenshot Facebook, The Chic Site by Rachel Hollis

Nekada zaboravimo na prave blagoslove u životu, samo radi onoga što društvo stavlja pred nas

27.3.2018.
14:00
Screenshot Facebook, The Chic Site by Rachel Hollis
Play logo

Blogerica Rachel Hollis prestala je brinuti o tome što drugi misle o njezinom trbuhu. Rachel je mama, a nedavno je odlučila svoj trbuh nakon poroda pokazati svima dok je trčala, kako bi rekla da se previše brinemo oko nevažnih stvari u životu i istaknula ono najbitnije.

Bilo mi je prevruće

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Počela sam trčati bez majice.

Točnije, trčala sam u sportskom grudnjaku s mojom opuštenom kožom i svim ožiljcima i strijama na trbuhu, a svi su me vidjeli.

Godinama, godinama sam sanjala kako ću jednom biti ta žena koja je u odličnoj formi i koja može ponosno trčati samo u sportskom grudnjaku. Naravno, u bazenu ću nositi dvodijelni kupaći kostim, ali trčanje? Kao da nije dovoljno što je moj rastegnuti trbuh, nakon tri poroda dostupan svima na gledanje, još se i trese lijevo desno kako trčim, kao u nekom usporenom videu. Hmm, ne. Nema šanse da to pokažem svijetu. Ali jednom ću biti u odličnoj formi, a onda...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ali, nedavno sam trčala osam ili devet kilometara i bilo mi je užasno vruće. Bilo mi je toliko vruće da sam odlučila ipak skinuti majicu. Moj trbuh? Bio je isti kao uvijek. Tresao se lijevo desno, udarao jedan kraj o drugi i vibrirao poput valova. Ako me je netko i vidio ili mu se gadio prizor, bila sam prebrza da bih primijetila i da bi me bila briga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U tome i je stvar. Živjeti svoj život i ako se nekome i ne sviđate jednostavno samo nastavite brzo dalje kao da vas nije briga. Kakav je poklon ovo tijelo. Može se kretati, čak i trčati. Kakva je samo sveta stvar kada vam se tijelo promijeni zbog poroda. Nekada to zaboravimo. Znamo samo kako bismo trebali izgledati i djelovati, a zaboravljamo vidjeti blagoslove.

Play logo

Bilo me strah trčati u sportskom grudnjaku jer sam bila zabrinuta zbog toga što će drugi ljudi reći ili misliti o mome tijelu. Zaboravila sam da pravo samopouzdanje ne dolazi od trbušnih mišića, već od ljubavi prema samome sebi. Sa svim svojim manama."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izvor: Pop Sugar

Trag divljači
Laži sa mnon
Superstar
Život na vagi
90 dana: Životi samaca
default_cta
Darcey & Stacey
Ljubav je na selu
Ekstremne sestre
Ljubav u divljini
Britain's Got Talent
default_cta
Play logo