Vikend svjetskih kuhinja gastronomsko je događanje koje se u hotelu Adriatic u Rovinju, organizira već četvrtu godinu za redom, a u kojem se svakog vikenda nude jela različitih svjetskih kuhinja po izboru chefa Priske Thuring.
Na meniju će se nuditi zanimljiva predjela poput popečaka od ribe i kikirikija s umakom od marakuje, okruglice od mesa s umakom od jogurta te gambijska juha od kikirikija. Za glavno jelo gosti će moći birati između goveđeg kebaba sa žara s pikantnim umakom od kikirikija i rižom, volovog repa s povrćem i krupicom, marokanskog sotea od janjetine s kuskusom i mnogih drugih specijaliteta, dok će za desert biti ponuđeni krema od banane i manga, egipatska torta od griza i pečeni puding serviran s karamel umakom.
Vikend svjetskih kuhinja gastronomsko je događanje koje se u hotelu Adriatic organizira već četvrtu godinu za redom, a u kojem se svakog vikenda nude jela različitih svjetskih kuhinja po izboru chefa Priske Thuring.
U sklopu ovog ciklusa do sada su prezentirani gastronomski običaji Dalekog Istoka Sjeverne Amerike i Zapadne Indije, a tijekom nadolazećih vikenda predstavit će se gastronomija Srednjeg Istoka i Jugoistočne Europe i to:
25. i 26. ožujka - Srednji Istok (Perzija i Libanon) 1. i 2. travnja - Jugoistočna Europa (Makedonija, Srbija, Albanija, Bosna, Bugarska i Rumunjska)
Večere započinju u 19 sati, a rezervacije su moguće putem telefona 052 803 510.