Uvijek bacate onaj proklijali krumpir jer mislite da ne valja? Znanstvenici tvrde da je to nepotrebno, a evo i zašto

Image
Foto: thinkstock

Nema ga smisla bacati, jer s njim je apsolutno sve u redu

2.1.2018.
11:00
thinkstock
VOYO logo

Sigurno vam se često puta dogodilo da vam krumpir dugo stoji u smočnici, pa proklije, a vi ga onda često bacate jer mislite da nije dobar i zdrav za jelo. No, znanstvenici s britanskog Sveučilišta Lincoln tvrde kako je takav krumpir i više nego dobar za konzumaciju te da ga ne bismo trebali bacati, piše Daily Mail.

Umjesto da ih odmah zafitiljite u smeće, jednostavno nožem odstranite proklijale dijelove na krumpiru i on će imati isti okus kakav ima i kad tih dijelova nema. A s obzirom da postoji čak 50 posto šanse da će krumpir proklijati već tjedan dana nakon što ste ga nabavili, bila bi stvarno ogromna šteta sav takav krumpir bacati u smeće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samo odstranite proklijale dijelove i sasvim je okej za konzumaciju

Image
Foto: NatalieMaynor / flickr

"U Velikoj Britaniji krumpir je namirnica koja se, odmah nakon kruha, najviše baca, a najčešći je razlog upravo taj što krumpir proklije", objasnio je za Daily Mail znanstvenik Chris Bishop te dodao kako to ne mora biti slučaj, kako u Britaniji, tako i u drugim zemljama. Taj 'pokvareni' dio koji ne mislite pojesti jednostavno odstranite, a ostatak krumpira možete sasvim normalno pojesti jer je s njim apsolutno sve u redu. I to nam je svima dosta dobra lekcija!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 20
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo