- Jedna manja rolana šunka
- 1 l crnog suhog vina
- 10 klinčića
- 1 štapić cimeta
- 1 čajna žličica sjemenki gorušice
- 1 čajna žličica sjemenki komorača
- 2 lista lovora
- 1 grincajg
- 3 češnja češnjaka
- 1 glavica luka
Za umak
- 8 jaja
- 100 g majoneze
- 150 g mileram vrhnja
- 80 g naribanog svježeg hrena
- Prstohvat bijeloga papra
- Sol
U lonac stavite sve sastojke osim onih za umak i kuhajte na laganoj vatri jedan sat. Ostavite sve sastojke u loncu da se ohlade preko noći. Sljedeće jutro skuhajte jaja na tvrdo i očistite. U posudi promiješajte preostale sastojke za umak te lagano posolite. Posložite jaja prerezana po pola u umak tako da žutanjak viri van te u to servirajte narezanu šunku na deblje šnite. Uz šunku i jaja poslužite po želji mladi luk i rotkvicu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
DOMAĆE I TRADICIONALNO SA ŠPIČEKOM BY SPAR gledajte OVDJE!
Sadržaj donosi SPAR Hrvatska.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa