Ulje kukuruza: Osim što je odlično u kuhinji, čuva najvažniji mišić u našem tijelu

Image
Foto: Instagram

Neki tvrde da je zdravije od suncokretovog jer ima više nezasićenih masnih kiselina

25.8.2016.
17:02
Instagram
VOYO logo

Ova vrsta ulja izdvaja se tehnikama ekstrakcije i rafiniranja, omogućava očuvanje organoleptičkih karakteristika povrća od kojeg se dobiva pa zato ima okus kukuruza. Prirodno je bogato vitaminom E, kao i višestruko nezasićenim masnim kiselinama koje pozitivno utječu na zdravlje.

Terapeutska svojstva

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sadrži više nezasićenih masnih kiselina, posebno oleinsku, koja snižava udio štetnog kolesterola te smanjuje rizik od srčanih tegoba. Kukuruzno ulje se pokazalo kao učinkovito sredstvo za rastapanje kamenčića u žučnoj vrećici, a često se koristi i u kozmetičkoj industriji zbog blagotvornog utjecaja na kosu i kožu.

Kako ga koristiti u kuhinji

Zbog visoke temperaturne stabilnosti može se koristiti za pečenje i prženje, a idealno je i za pripremu preljeva za salate i razne vrste marinada. Često se koristi i u pripremi brze hrane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo