Omiljeno piće Hrvata odlično je za kožu i kosu, jelima daje finu aromu, a iz dvorišta će zauvijek otjerati male napasti koje vam ne daju mira

Osim što je omiljeno piće velikoga broja ljudi i službeno najprodavanije alkoholno piće, pivo ima mnoštvo drugih prednosti o kojima niste imali pojma. Možete ga koristiti u kuhinji, u kozmetičke svrhe, ali i njime otjerati dosadne puževe koji su vam zaposjeli dvorište, piše Metro.

Potiče rast kose i omekšava kožu

Pivo možete povremeno koristiti za ispiranje šampona umjesto vode, a proteini, vitamin B i šećeri koje sadržava dat će kosi sjaj i mekoću. Obožavatelji ove beauty rutine kažu kako je ovo piće odlično za kovrčavu kosu jer pruža elastičnost, štiti od utjecaja topline i potiče rast.

Važno je da pivo najprije prelijete u plastičnu posudu i ostavite da odstoji preko noći, mora biti mlako i bez pjene. Osim za kosu, ovo piće ima velike koristi i za kožu. Ako pivom napunite kadu i uronite u takvu kupku, kvasac u njemu omekšat će vam kožu.

Jelima daje aromu i tjera puževe iz dvorišta

Pivo se ispostavilo i kao odličan dodatak za kuhanje. Od njega možete napraviti marinadu za meso, a piletina pečena u pivu ima divnu aromu. Nakon što ste očistili pile iznutra, otvorite bocu piva i okomito stavite cijelo pile preko nje. Pecite u pećnici ili na poklopljenom roštilju. Također, kada kuhate rižu, možete staviti pola šalice piva s vodom u lonac – dat će finu aromu.

I za kraj, ako se u vašem dvorištu konstantno pojavljuju puževi golaći, možete ih se lako riješiti ako područje na kojemu obitavaju zalijete pivom. Miris kvasca puževe privlači, a etanol ih ubija.