Ne postoji ništa kao tanjur vruće, hrskave slanine ujutro, ali proces pripreme ovog jela može biti prilično neuredan.
Kuhar pod korisničkim imenom @FlavorGod na TikToku je obznanio da zna trik kako dobiti hrskavu slaninu. Njegov je videozapis na društvenoj mreži prikupio preko pet milijuna pregleda.
Otkrivanje trika
"Sve što trebate učiniti je dodati malo vode u tavu", rekao je FlavorGod.
Zatim je u snimci dodao: “U redu prije nego što vikneš na telefon, saslušaj me. Dodavanje vode u slaninu tijekom pečenja čini dvije stvari, stvara hrskavu slaninu i također sprječava da vaša slanina prska."
"Ako ste ikada pekli slaninu na tavi, znate onaj bolan osjećaj kada vam kapljica vrućeg ulja kapne na ruku dok okrećete komadiće. Trik s vodom očito vam može pomoći da to izbjegnete", nastavio je.
“I umjesto da to radite dugo u pećnici, ovo je brži način. Lakše se čisti, a ukusna je, hrskava slanina", zaključio je.
Komentari korisnika
Mnogim pratiteljima se svidio trik, a neki su ponudili i dodatne savjete.
“Probao sam ovo večeras. Hvala vam! RADI,” napisala je jedna osoba.
“Stavite pod vodu prije kuhanja. Radi istu stvar”, rekla je druga osoba.
Iako je nekoliko ljudi izrazilo zabrinutost zbog miješanja vode s uljem, kuhar je rekao da ne brinete: "Voda se kuha prije nego što se masnoća pretvori u tekućinu."
Kako biste izbjegli da vam hrana ne zagori dok je pržite, jedna žena s TikToku je rekla da zna trik.
"Jednostavno namažite mrkvu oko vrućeg ulja u tavi i hrana neće izgorjeti", rekla je.
Znanost iza ovog trika je da mrkva ima visok sadržaj vode i da će apsorbirati veliku količinu topline, izgarajući prije druge hrane, prenosi The Sun.