OKUS JUGOSLAVIJE /

Procurio tajni recept za omiljeno Titovo jelo: Rijetki ga znaju ovako pripremiti

Image
Foto: Screenshot YouTube Recepttura

Josip Broz Tito je bio veliki gurman, a jedno od jela u kome je uživao je bio đuveč sa svinjskim odrescima

23.8.2024.
14:06
Screenshot YouTube Recepttura
VOYO logo

Svakodnevno se na internetu pojavljuju recepti jela koje je navodno Tito obožavao jesti, a neke je potvrdio i njegov kuhar.

Većinom se radi o poslasticama, kao što je bledska kremšnita, ali ovaj put donosimo recept za jelo koje je Josip Broz Tito volio jesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Recept za đuveč

Đuveč je volio jesti za ručak i bilo mu je jedno od najdražih jela.

Sastojci:

  • 3 glavice crvenog luka
  • 4 češnja češnjaka
  • 300 g mladog luka
  • 6 crvenih i zelenih paprika
  • 6 krumpira
  • 500 g rajčica
  • 5 mrkvi
  • 3 patlidžana
  • 800 g svinjskog odreska
  • 500 ml umaka od rajčice
  • 150 g riže
  • 70 ml ulja
  • sol, papar, mljevena paprika i ljuta mljevena paprika, po ukusu
Image
Foto: Screenshot YouTube Recepttura

Priprema:

Narežite crveni luk i češnjak te ih stavite u lonac. Nakon toga narežite mrkvu i mladi luk. Krumpir narežite na četvrtine, paprike također na komadiće. Sve ubacite u lonac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Narežite rajčice, šnicle i patlidžan na kockice i stavite ih u odvojene zdjele. Zagrijte ulje u većem loncu i ispržite crveni luk i češnjak. Dodajte svinjetinu i pržite pa dodajte rajčice i pržite pet minuta. Zatim dodajte crvenu i zelenu papriku, kao i umak od rajčice. Paprika treba biti napola kuhana. Dinstajte 10 minuta pa dodajte krumpir i pirjajte dok ne omekša.

Image
ODBIO PROBATI /

Daj štrukle, daj meso, samo ne to: Tito se grozio ovog jela, volite li ga vi?

Image
ODBIO PROBATI /

Daj štrukle, daj meso, samo ne to: Tito se grozio ovog jela, volite li ga vi?

Nakon još 10 minuta, dodajte mladi luk i mrkvu zajedno. Nakon toga dodajte patlidžan i izmiješajte. Na kraju dodajte rižu. Izmiješajte i pola sata kuhajte na laganoj vatri. Dodajte začine i kuhajte još desetak minuta. Pećnicu upalite na 200 stupnjeva da se zagrije. Stavite u vatrostalnu posudu, a zatim u pećnicu na nekih pola sata. Ostavite da se zapeče. Kada je gotovo, servirajte i uživajte, piše Espreso.

POGLEDAJTE VIDEO: Mjesec dana ranije počela je berba bundeva. A hoće li količine ulja biti rekordne?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo