OKUS JUGOSLAVIJE /

Procurio tajni recept za omiljeno Titovo jelo: Rijetki ga znaju ovako pripremiti

Image
Foto: Screenshot YouTube Recepttura

Josip Broz Tito je bio veliki gurman, a jedno od jela u kome je uživao je bio đuveč sa svinjskim odrescima

23.8.2024.
14:06
Screenshot YouTube Recepttura
VOYO logo

Svakodnevno se na internetu pojavljuju recepti jela koje je navodno Tito obožavao jesti, a neke je potvrdio i njegov kuhar.

Većinom se radi o poslasticama, kao što je bledska kremšnita, ali ovaj put donosimo recept za jelo koje je Josip Broz Tito volio jesti.

Recept za đuveč

Đuveč je volio jesti za ručak i bilo mu je jedno od najdražih jela.

Sastojci:

  • 3 glavice crvenog luka
  • 4 češnja češnjaka
  • 300 g mladog luka
  • 6 crvenih i zelenih paprika
  • 6 krumpira
  • 500 g rajčica
  • 5 mrkvi
  • 3 patlidžana
  • 800 g svinjskog odreska
  • 500 ml umaka od rajčice
  • 150 g riže
  • 70 ml ulja
  • sol, papar, mljevena paprika i ljuta mljevena paprika, po ukusu
Image
Foto: Screenshot YouTube Recepttura

Priprema:

Narežite crveni luk i češnjak te ih stavite u lonac. Nakon toga narežite mrkvu i mladi luk. Krumpir narežite na četvrtine, paprike također na komadiće. Sve ubacite u lonac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Narežite rajčice, šnicle i patlidžan na kockice i stavite ih u odvojene zdjele. Zagrijte ulje u većem loncu i ispržite crveni luk i češnjak. Dodajte svinjetinu i pržite pa dodajte rajčice i pržite pet minuta. Zatim dodajte crvenu i zelenu papriku, kao i umak od rajčice. Paprika treba biti napola kuhana. Dinstajte 10 minuta pa dodajte krumpir i pirjajte dok ne omekša.

Image
ODBIO PROBATI /

Daj štrukle, daj meso, samo ne to: Tito se grozio ovog jela, volite li ga vi?

Image
ODBIO PROBATI /

Daj štrukle, daj meso, samo ne to: Tito se grozio ovog jela, volite li ga vi?

Nakon još 10 minuta, dodajte mladi luk i mrkvu zajedno. Nakon toga dodajte patlidžan i izmiješajte. Na kraju dodajte rižu. Izmiješajte i pola sata kuhajte na laganoj vatri. Dodajte začine i kuhajte još desetak minuta. Pećnicu upalite na 200 stupnjeva da se zagrije. Stavite u vatrostalnu posudu, a zatim u pećnicu na nekih pola sata. Ostavite da se zapeče. Kada je gotovo, servirajte i uživajte, piše Espreso.

POGLEDAJTE VIDEO: Mjesec dana ranije počela je berba bundeva. A hoće li količine ulja biti rekordne?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
savrseni kandidatkinje
GLEDAJ ODMAH!
VOYO logo