Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
OKUS JUGOSLAVIJE /

Procurio tajni recept za omiljeno Titovo jelo: Rijetki ga znaju ovako pripremiti

Josip Broz Tito je bio veliki gurman, a jedno od jela u kome je uživao je bio đuveč sa svinjskim odrescima

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Svakodnevno se na internetu pojavljuju recepti jela koje je navodno Tito obožavao jesti, a neke je potvrdio i njegov kuhar.

Većinom se radi o poslasticama, kao što je bledska kremšnita, ali ovaj put donosimo recept za jelo koje je Josip Broz Tito volio jesti.

Recept za đuveč

Đuveč je volio jesti za ručak i bilo mu je jedno od najdražih jela.

Sastojci:

3 glavice crvenog luka

4 češnja češnjaka

300 g mladog luka

6 crvenih i zelenih paprika

6 krumpira

500 g rajčica

5 mrkvi

3 patlidžana

800 g svinjskog odreska

500 ml umaka od rajčice

150 g riže

70 ml ulja

sol, papar, mljevena paprika i ljuta mljevena paprika, po ukusu

Priprema:

Narežite crveni luk i češnjak te ih stavite u lonac. Nakon toga narežite mrkvu i mladi luk. Krumpir narežite na četvrtine, paprike također na komadiće. Sve ubacite u lonac.

Narežite rajčice, šnicle i patlidžan na kockice i stavite ih u odvojene zdjele. Zagrijte ulje u većem loncu i ispržite crveni luk i češnjak. Dodajte svinjetinu i pržite pa dodajte rajčice i pržite pet minuta. Zatim dodajte crvenu i zelenu papriku, kao i umak od rajčice. Paprika treba biti napola kuhana. Dinstajte 10 minuta pa dodajte krumpir i pirjajte dok ne omekša.

Nakon još 10 minuta, dodajte mladi luk i mrkvu zajedno. Nakon toga dodajte patlidžan i izmiješajte. Na kraju dodajte rižu. Izmiješajte i pola sata kuhajte na laganoj vatri. Dodajte začine i kuhajte još desetak minuta. Pećnicu upalite na 200 stupnjeva da se zagrije. Stavite u vatrostalnu posudu, a zatim u pećnicu na nekih pola sata. Ostavite da se zapeče. Kada je gotovo, servirajte i uživajte, piše Espreso.

POGLEDAJTE VIDEO: Mjesec dana ranije počela je berba bundeva. A hoće li količine ulja biti rekordne?

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike