Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
SVI, ALI BAŠ SVI ČINIMO POGREŠKU: /

Samo ovo je ispravan način odmrzavanja piletine

Najbolje je i najzdravije pripremiti svježu piletinu.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Pileće meso se brzo zamrzne, ali se dugo odmrzava. Ukoliko vam se žuri da pripremite obrok, meso nikako ne odmrzavajte u vrućoj vodi, već koristite mikrovalnu pećnicu.

Imate li nešto više vremena, zamrznuto meso je nabolje odmrznuti u frižideru, jer je to najispravniji način odmrzavanja mesa. Pri tom morate uzeti u obzir da je meso iz zamrzivača potrebno izvaditi dan ranije.

Treći način odmrzavanja je odmrzavanje u hladnoj vodi, pri čemu vodu treba mijenjati svakih 30 minuta.

Odmrzavanje na sobnoj temperaturi i u toploj vodi nije preporučljivo jer brzim odmrzavanjem, pileće meso gubi na kvaliteti. Naime, odmrzavanjem u toploj vodi i na sobnoj temperaturi se izlažete riziku zaraze štetnim bakterijama koje se pojavljuju na većim temperaturama, osobito tijekom ljetnih mjeseci.

Kada meso zamrzavate, vodite računa da zamrznete određene količine i porcije, jer jednom odmrznuto meso ne smijete opet zamrzavati.

Zabluda je kako je rok trajanja zamrznutog mesa neograničen. Maksimalno preporučljivo čuvanje pilećeg mesa u zamrzivaču (na -18ºC) za cijelo sirovo pile je jedna godina. Iznutrice u zamrzivaču možete čuvati samo 3-4 mjeseca kao i kuhane/pečene komade pilećeg mesa.

U frižideru (na 4ºC) sirovo pileće meso može stajati samo 1-2 dana, a kuhano, odnosno pečeno pileće meso, 3-4 dana.

StvarUkusa/Magazin.hr

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike