SVI, ALI BAŠ SVI ČINIMO POGREŠKU: / Samo ovo je ispravan način odmrzavanja piletine

Image
Foto: Thinkstock/Ilustracija

Najbolje je i najzdravije pripremiti svježu piletinu.

3.8.2015.
9:43
Thinkstock/Ilustracija
Play logo

Pileće meso se brzo zamrzne, ali se dugo odmrzava. Ukoliko vam se žuri da pripremite obrok, meso nikako ne odmrzavajte u vrućoj vodi, već koristite mikrovalnu pećnicu.

Imate li nešto više vremena, zamrznuto meso je nabolje odmrznuti u frižideru, jer je to najispravniji način odmrzavanja mesa. Pri tom morate uzeti u obzir da je meso iz zamrzivača potrebno izvaditi dan ranije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Treći način odmrzavanja je odmrzavanje u hladnoj vodi, pri čemu vodu treba mijenjati svakih 30 minuta.

Odmrzavanje na sobnoj temperaturi i u toploj vodi nije preporučljivo jer brzim odmrzavanjem, pileće meso gubi na kvaliteti. Naime, odmrzavanjem u toploj vodi i na sobnoj temperaturi se izlažete riziku zaraze štetnim bakterijama koje se pojavljuju na većim temperaturama, osobito tijekom ljetnih mjeseci.

Kada meso zamrzavate, vodite računa da zamrznete određene količine i porcije, jer jednom odmrznuto meso ne smijete opet zamrzavati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zabluda je kako je rok trajanja zamrznutog mesa neograničen. Maksimalno preporučljivo čuvanje pilećeg mesa u zamrzivaču (na -18ºC) za cijelo sirovo pile je jedna godina. Iznutrice u zamrzivaču možete čuvati samo 3-4 mjeseca kao i kuhane/pečene komade pilećeg mesa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play logo

U frižideru (na 4ºC) sirovo pileće meso može stajati samo 1-2 dana, a kuhano, odnosno pečeno pileće meso, 3-4 dana.

StvarUkusa/Magazin.hr

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Schitt's Creek
Superstar
Život na vagi
Love island UK
Elon Musk show
default_cta
Ljubav je na selu
Señorita 89
Ja sam Zlatan
Britain's Got Talent
Play logo