Svaka nova godina prilika je za nove početke: Evo popisa stvari koje bi definitivno trebala ostaviti u 2017.

Image
Foto: Unsplash

Ignoriraj i zakopaj taj negativan unutrašnji glas koji ti stalno šapće da si nesigurna, nešto ne možeš, da si onakva ili ovakva

30.12.2017.
9:00
Unsplash
VOYO logo

Od ulaska u novu 2018. dijeli nas samo nekoliko dana, a ti dani su pravo vrijeme za okrenuti novu stranicu u životu. Znaš kako se kaže - kako uđeš u novu godinu, takva će ti biti i cijela. Bilo da vjeruješ u to ili ne, s nekim se osobama, stvarima, nesigurnostima i mišljenjima treba pozdraviti i krenuti u nove pobjede.

Najgore je sa sobom vući teret prijašnjih godina jer nas on sputava na putu k novim iskustvima, ljudima i situacijama. Evo što definitivno trebaš ostaviti iza sebe u 2017. kako bi ti 2018. bila najbolja godina do sada:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ostavi svoje strahove

Image

Umjesto da bježiš od njih, trči im ususret. Čim se previše opustiš unutar svoje sigurne zone, tada se javlja osjećaj nezadovoljstva jer se nesvjesno pitaš što sve propuštaš.

Ostavi prošlost

Što više gledaš unatrag, to sve više ne možeš vidjeti što je ispred tebe. Ako se nešto i pojavi, nećeš to znati cijeniti dok ga ne izgubiš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ostavi mržnju i ogorčenost

Da, povrijedili su te, ali oni nemaju ništa od tvoje mržnje pa niti ti. Već je vrijeme da naučiš oprostiti bez da čuješ tu magičnu riječ 'oprosti' i to ne samo drugima, nego i sebi.

Ostavi negativu

Image

Ignoriraj i zakopaj taj negativan unutrašnji glas koji ti stalno šapće da si nesigurna, nešto ne možeš, da si onakva ili ovakva, a ti ga stalno slušaš. Promijeni način na koji gledaš samu sebe i vidjet ćeš kako se svijet oko tebe mijenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ostavi stvari koje te ne usrećuju

Zapamti da se nije vrijedno držati za stvari koje te ne ispunjavaju, ne usrećuju i ne zadovoljavaju. Ostavi za sobom krivnju koju si osjećala zato što si željela nešto što nije bilo u skladu s nečijim tuđim mišljenjem ili željama.

Ostavi posao koji zapravo ne voliš

Prestani ulagati vrijeme u nešto za što vidiš da nema budućnost, barem ne povoljnu za tebe. To nema nikakve veze s tvojim trudom ili izvedbom, već s razumijevanjem i prihvaćanjem činjenice da je ovo poglavlje u tvom životu gotovo. I zbog toga se ne bi trebala osjećati loše.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ostavi vezu koja ne ide nigdje

Image

Znaš dobro na koju mislimo - onu u kojoj ne rastete ni individualno ni kao par, stalno ste razočarani jedno u drugo, ne trudite se više i stalno se svađate oko istih stvari. Naravno da krivnja nije samo na jednoj strani, ali možda je vrijeme da okreneš novu stranicu u životu.

Ostavi apsurdna očekivanja

I od sebe i od drugih jer te ona neće usrećiti. Na sreću stalno čekamo, umjesto da stvorimo sretne okolnosti upravo sada i to svojim odlukama. Sreća nije cilj nego način života i često dolazi u obliku osjećaja ispunjenosti i cjelovitosti koji te uči da materijalne stvari u životu nisu toliko važne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naravno da treba raditi na ostvarivanju svojih želja koju uključuju i one materijalne, ali nikada se ne treba fokusirati samo na njih, već i na unutarnji i duhovni rast.

Ostavi razna uspoređivanja s drugima

Svi imaju svoj put u životu i ne mogu biti, ponašati se, govoriti, izgledati i misliti kao svi ostali. Koja bi onda bila poanta života kada bismo svi bili isti? Ostavi taj pritisak da moraš biti kao netko drugi i budi svoja. Samo svoja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ostavi izgovore

Image

Prestani si govoriti da nešto ne možeš zbog ovog ili onog razloga i znaj da možeš ostvariti sve, samo ako to dovoljno želiš i prioneš na posao. Ne čekaj nego djeluj i nemoj se ikome ispričavati zbog svojih želja i ciljeva.

Ostavi toksične odnose

Ako ti netko konstantno krade energiju i loše utječe na tebe svojim postupcima i izjavama, udalji se od takve osobe. Život je prekratak za ustrajanje u lošim odnosima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ostavi svoj mobitel

Manje budi na telefonu, a više se fokusiraj na ljude oko sebe. Poruke i notifikacije možeš pogledati i poslije, ali ne možeš biti sigurna hoće li drage osobe tu biti još dugo. Nauči uživati u sadašnjem trenutku.

Ostavi stres

Image

Zar zbilja ima smisla živjeti život u kojem stres krivimo za sve loše što nam se događa u životu? Njegova prisutnost u tvom životu znači samo jedno - da nešto trebaš pod hitno promijeniti, a jedno od toga je i način razmišljanja i gledanja na stvari.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve što ti se događa u životu posljedica je tvojih odluka i ako nisi sretna u ovom trenutku života, promijeni nešto.

FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo