STIŽE ZIMA: /

Ovako ćete najbolje sačuvati svoje začinsko bilje

Image
Foto: Thinkstock

Začinsko bilje koje ste tijekom ljeta uzgajali u teglama, sada možete osušiti ili zamrznuti kako biste ga mogli koristiti tijekom zime.

29.8.2015.
8:11
Thinkstock
VOYO logo

Biljke berite tijekom sunčanog dana, ali ne rano ujutro da ne bi bilo vlažno od rose. Beru se najljepši listovi. Grančice se vežu u buketiće i objese da naopako vise na propuhu ili mjestu gdje struji zrak. Ne ostavljajte ih na suncu jer začine mora osušiti zrak.

Bosiljak

Suši se na propuhu, ali možete ga staviti i u ocat i tako dobiti posebni okus. Može se osušiti i u pećnici, tako što se razdvojeni snopovi stave na tanjur.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lovorov list

Listove treba odvojeno sušiti, a potom ih najbolje staviti u papirnatu vrećicu. Odlično se suši u pećnici, na najnižoj temperaturi. Stavlja se u već blago zagrijanu pećnicu.

Vlasac

Najbolje ga je sitno isjeckati i zamrznuti u posudi za led, a potom vaditi kockice prema potrebi. Može se i osušiti, ali će tako imati blaži miris i okus.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Peršin

Sušite buketiće na propuhu.

Menta

Neće izgubiti miris i okus ako se suši u pećnici ili mikrovalki oko dvije minute.

Ružmarin

Suši se u buketiću, kao i majoran i limunska trava.

Origano

Njega možete sušiti na sve načine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Majčina dušica

Najbolje ju je sušiti u buketiću, ali je odlično i ukoliko je stavi u maslinovo ulje kome će dati poseban okus.

Kopar

Najbolje je zamrznuti ga jer je najzgodnije vaditi kockice i stavljati u preljeve i ostala jela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo