Šnenokle su desert koji su nam naše bake radile u zdjeli koju smo s guštom praznili i tražili repete,
Za šnenokle koje još nazivamo i paradižot, definitivno možemo reći da su miris djetinjstva, a jedna je tiktokerica otkrila tradicionalni recept za šnenokle koji je podijelila u objavi na toj društvenoj mreži.
Poprilično jednostavan desert je ukusan i lagan, a u nastavku otkrivamo starinski recept za šnenokle koji ćete poželjeti raditi već danas.
Recept za šnenokle:
Sastojci:
- Četiri jaja,
- Pet žlica šećera,
- Pola litre mlijeka,
- Otprilike pola kilograma keksa,
- Limunova kora,
- Čokolada ili mrvice,
Priprema:
Mlijeko pomiješajte u većoj posudi i pustite da prokuha. Bjelanjke odvojite od žumanjaka pa u njih dodajte šećer i miksajte dok se ne napravi čvrsti snijeg. Kada dobijete čvrsti snijeg, žlicom uzimajte snijeg od bjelanjaka i stavljajte ga u kipuće mlijeko. Kuhajte deset minuta sa svake strane i žlicom vadite i ocijedite višak mlijeka.
Kremu radimo tako da u preostalo mlijeko od bjelanjaka dodamo šećer i žumanjke. Sve promiješamo i kuhamo dok se ne dobije rjeđa krema.
Tiktokerica je u objavi keks posložila na dno i oko zdjele, ali može se staviti i na sami vrh šnenokli kako bi poslužio kao dekoracija i posipati ih čokoloadom. Sve ovisi o vama.
U komentarima su se javili mnogi kojima su šnenokle jedan od najdražih deserata, a jedna je korisnica dala i savjet kojim će vaši bjelanjci biti čvršći.
"U bjelanjke isto ide velika žlica šećera i trunka soli da bude čvršći", pisala je
POGLEDAJTE OVAJ VIDEO: Dan šećerne bolesti: U Hrvatskoj 600 tisuća ljudi boluje od dijabetesa, a Hrvatima je najveći problem - hrana