BAKE SU GA RADILE /

Desert koji vraća u sretne dane djetinjstva: Imamo starinski recept za šnenokle

Image
Foto: YouTube/Screenshot

Šnenokle su jednostavan, vrlo ukusan i lagan desert, u nastavku otkrivamo recept koji će vas oboriti s nogu

9.6.2024.
11:53
YouTube/Screenshot
VOYO logo

Šnenokle su desert koji su nam naše bake radile u zdjeli koju smo s guštom praznili i tražili repete,

Za šnenokle koje još nazivamo i paradižot, definitivno možemo reći da su miris djetinjstva, a jedna je tiktokerica otkrila tradicionalni recept za šnenokle koji je podijelila u objavi na toj društvenoj mreži.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poprilično jednostavan desert je ukusan i lagan, a u nastavku otkrivamo starinski recept za šnenokle koji ćete poželjeti raditi već danas.

Image
ZA PRSTE POLIZATI /

Pečeni krumpiri bit će savršeno hrskavi uz dva sastojka: 'Tajna je u ovome'

Image
ZA PRSTE POLIZATI /

Pečeni krumpiri bit će savršeno hrskavi uz dva sastojka: 'Tajna je u ovome'

Recept za šnenokle:

Sastojci:

  • Četiri jaja,
  • Pet žlica šećera,
  • Pola litre mlijeka,
  • Otprilike pola kilograma keksa,
  • Limunova kora,
  • Čokolada ili mrvice,

Priprema:

Mlijeko pomiješajte u većoj posudi i pustite da prokuha. Bjelanjke odvojite od žumanjaka pa u njih dodajte šećer i miksajte dok se ne napravi čvrsti snijeg. Kada dobijete čvrsti snijeg, žlicom uzimajte snijeg od bjelanjaka i stavljajte ga ​u kipuće mlijeko. Kuhajte deset minuta sa svake strane i žlicom vadite i ocijedite višak mlijeka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kremu radimo tako da u preostalo mlijeko od bjelanjaka dodamo šećer i žumanjke. Sve promiješamo i kuhamo dok se ne dobije rjeđa krema.

Tiktokerica je u objavi keks posložila na dno i oko zdjele, ali može se staviti i na sami vrh šnenokli kako bi poslužio kao dekoracija i posipati ih čokoloadom. Sve ovisi o vama.

U komentarima su se javili mnogi kojima su šnenokle jedan od najdražih deserata, a jedna je korisnica dala i savjet kojim će vaši bjelanjci biti čvršći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U bjelanjke isto ide velika žlica šećera i trunka soli da bude čvršći", pisala je

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE OVAJ VIDEO: Dan šećerne bolesti: U Hrvatskoj 600 tisuća ljudi boluje od dijabetesa, a Hrvatima je najveći problem - hrana

Tekst se nastavlja ispod oglasa
bomba
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo