Spas u zadnji čas: Tri brzinska božićna kolača koji će se svima svidjeti, ne peku se i jednostavno se rade

Image
Foto: Instagram, nikki_nicole_03

Neće ti oduzeti više od pola sata

24.12.2017.
9:30
Instagram, nikki_nicole_03
VOYO logo

Volimo jesti kolače, ali nekada ih nemamo vremena peći i provoditi sate u kuhinji. Da ne ostaneš zakinuta, kao ni tvoji gosti, evo tri super brza recepta za tri odlična kolača. Zahvali nam kasnije :)

Lažna mađarica

Mađarica zahtijeva dugu pripremu, a ovo joj je dostojna zamjena.

Sastojci:

  • 8 dcl vode
  • 5 žlica šećera
  • 250 g maslaca
  • 200 g čokolade za kuhanje
  • 1 kg Sport keksa

Glazura

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 20 dkg čokolade za kuhanje
  • pola litre slatkog vrhnja

Priprema:

  1. Prokuhaj vodu, šećer, maslac i čokoladu za kuhanje dok se sve ne rastopi. Makni s vatre i unutra stavi kekse.
  2. Dobro ih promiješaj s čokoladom dok se svi do jednog ne rastope. Smjesu ravnomjerno rasporedi po protvanu i zagladi ju.
  3. Otopi čokoaldu u vrhnju i prelij je po kolaču. Ostavi kolač da se ohladi, a zatim ga spremi u hladnjak i pusti da se dobro ohladi.

Rum kuglice

Rum kuglice su vizualno privlačne i okusno fantastične te ih možeš uvaljati u bilo što - kokos, čokoladne mrvice, šećer ili nešto četvrto.

Sastojci:

  • 150 g čokolade
  • 50 g maslaca
  • 150 g miješano mljevenih lješnjaka i badema
  • 2 žlice ruma + 2 žlice smeđeg šećera
  • 2 žlice ruma

Priprema:

  1. Čokoladu otopi s maslacem na pari te u nju dodaj lješnjake i bademe. Rum i šećer zagrijavaj na vatri sve dok se šećer ne rastopi.
  2. Kada se rum ohladi, dodaj ga u čokoladu i dobro promiješaj. U smjesu dodaj još dvije žlice ruma i promiješaj.
  3. Žlicom vadi smjesu i oblikuj je u kuglice. Stavi ih u hladnjak da se stisnu, a potom ih uvaljaj u kokos, cimet, šećer ili koji god posip želiš.

Čokoladne oblatne

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bake ih pripremaju već desetljećima i uvijek su odlične. Ovo je definitivno najjednostavniji i najbrži recept za oblatne.

Sastojci:

  • pola litre mlijeka
  • pola kg šećera
  • 250 g margarina
  • 4 žlice brašna
  • 1 jaje
  • 100 g čokolade za kuhanje
  • oblatne

Priprema:

  1. Pomiješaj sastojke i kuhaj ih oko 7 minuta, a zatim pusti smjesu da se ohladi. Pripremi oblatne i kada se smjesa ohladila, njome premaži prvu oblatnu, na smjesu stavi drugu oblatnu i tako maži i slaži.
  2. Obično se stavljaju četiri oblatne, ali broj možeš prilagoditi vlastitim željama.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ksw
NE PROPUSTI 21. VELJAČE!
VOYO logo
Još iz rubrike